TÕRJUB TÜTRE ABIKÄTT: Hopkins kehastab Florian Zelleri „Isas“ eakat londonlast, kes ei mõista, miks tütar (Olivia Colman) talle hooldajat palgata tahab. Kuid eaka mehe on oma küüsi haaranud Alzheimeri tõbi. Foto: Vida Press
Inimesed
10. juuni 2021, 22:30

Oscari-roll tõstis pinnale Anthony Hopkinsi olematud suhted ainsa lapsega

Anthony Hopkins (83) tõusis tänavusel Oscarite jagamisel ootamatuks rekordvõitjaks, pälvides nimiosaga Florian Zelleri draamas „Isa“ parima meespeaosatäitja auhinna. Alzheimeri tõve küüsis heitleva mehe roll on Hopkinsi jaoks mõrkjasmagus: oma ainsa lapsega pole ta mitukümmend aastat suhelnud. 

Eesti lavadelgi edukalt mängitud prantsuse näitekirjaniku Florian Zelleri debüütfilm „Isa“ põhineb tema enese näidendil. Koos kaasstsenarist Christopher Hamptoniga pälvis Zeller parima mugandatud käsikirja auhinna. Sir Anthonyt nimetab prantslane parimaks elusolevaks näitlejaks. Hopkins kehastab 80aastast londonlast – kes samuti kannab nime Anthony –, kes trotslikult loobub tütar Anne'i (Olivia Colman) palgatud hooldajatest. Ent vana mehe mäluhaigus aina süveneb ning mõjutab tema identiteeti ja suhteid. 

Edasi lugemiseks: