Sussexi hertsogipaar koos Meghani ema Doriaga esitlemas 8. mail 2019 kuningannale ja prints Philipile oma esmasündinut Archie Harrison Mountbatten-Windsorit.

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
9. juuni 2021, 15:54

Prints Harry kinnitab, et küsis kuningannalt Lilibeti nime kasutamiseks luba

Prints Harry esindaja tormas kummutama kuuldusi, nagu oleks Sussexi hertsogipaar pannud oma tütrele Elizabeth II hellitusnime ilma Tema Majesteedi loata.

Nii BBC kuninglik reporter Jonny Dymond kui ka Daily Mail väitsid õukonna allikatele toetudes, et kuningannal polnud aimugi pojapoeg Harry ja tema naise Meghani otsusest panna oma tütrele tema lapsepõlveaegse hellitusnime järgi nimeks Lilibet. Monarh olevat sellisest omavolitsemisest nördinud. Teise eesnimega Diana mälestas Harry oma kadunud ema.

Kolmapäeval tegi Harry esindaja avalduse, milles lükkas süüdistuse ümber. „Hertsog rääkis enne [lapse sünnist teatamist] oma perega, õigupoolest oli vanaema esimene pereliige, kellele ta helistas. Vestluse käigus avaldas hertsog lootust panna vanaema auks tütrele nimeks Lilibet. Kui kuninganna poleks seda mõtet toetanud, poleks nad seda nime kasutanud.“