Elizabeth II, prints Harry ja hertsoginna Meghan 2018. aasta juunis.

Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
9. juuni 2021, 09:42

Õukond: Harry ja Meghan ei küsinud tütrele nime pannes kuningannalt luba (23)

Prints Harry ja hertsoginna Meghani vastsündinud tütre nimi Lilibet on paljudel brittidel harja punaseks ajanud - see on Elizabeth II hellitusnimi, millega pole tohtinud teda kutsuda isegi lihane poeg prints Charles. Käisid jutud, et kuninganna andis nime panekuks oma õnnistuse - kuid nüüd väidab Daily Mail, et see pole tõsi.

Sussexi hertsogipaar teatas pühapäeval, et reedel oli ilmale tulnud nende tütar, kes sai nimeks Lilibet Diana ehk Lili. Harryle ja Meghanile lähedal seisev allikas kinnitas BBC-le, et Harry oli enne tütre sündi kuningannast vanaemaga rääkinud. „Kindlasti mainis ta ka seda nime.“

Kuid Daily Maili allikate andmeil polnud monarhil aimugi, et pojapoeg paneb tütrele - kuninganna üheteistkümnendale lapselapsele - tema hellitusnime Lilibet. Lilibetiks hakkasid ema-isa väikest printsess Elizabethi kutsuma seetõttu, et ta ei osanud oma pärisnime välja hääldada. Ka kadunud prints Philip kutsus oma naist hellitavalt Lilibetiks.

Sussexite ja Buckinghami palee sassis suhetele paistab viitavat ka see, et kuninglik pere õnnitles Harryt ja Meghanit alles poolteist tundi pärast beebiuudise avalikustamist.