Foto: Stanislav Moškov
Üritused
22. juuni 2021, 20:46

Galerii avaldati esmakordselt kontserdi toimumise päeval 08.06.2021 kell 19:39

GALERII | „Laulud sõdurile“ tõi lavale Eesti parimad muusikud ja oodatuimad duetid (4)

Heategevuslikul kontserdil „Laulud sõdurile” astusid üles Eesti parimad muusikud. Tallinnas Mereväe Miinisadamas toimunud kontserdil oli laval Tanel Padar, Liisi Koikson, Marko Matvere, Jüri Pootsmann, Elina Born, Toomas Uibo, Eleryn Tiit, Kéa ning Kaitseväe orkester dirigent Teet Raiki juhatusel.

Heategevusliku kontserdiga kogutud annetustega toetab Carolin Illenzeeri Fond raskelt vigastatud või teenistuses langenud kaitseväelaste laste haridusteed ning huvitegevust. Laste toetuseks laulavad Eesti muusikute paremik — rahva lemmik Tanel Padar astus kontserdil üles koos orkestri ja oma rock-bändiga.

Publikuni jõudis ka üks armastatumaid duette Marko Matvere ja Liisi Koiksoniga, kes esitavad lugu „Tuulevaiksel ööl„. Eesti Laulul võidutsenud muusikud Jüri Pootsmann ja Elina Born tõid kontserdil publikuni haarava dueti.

Üle väga pika aja sai taas kuulda Toomas Uibot. Lauljatar Kéa esitas oma ema Kare Kauksi kuulsaks laulud pala „Tunnete keel”. Saatest „Su nägu kõlab tuttavalt” tuntud Eleryn Tiit esitas oma lugu „Vaikin“ esmakordselt koos orkestriga. Lauljaid saatis Kaitseväe orkester Teet Raiki juhatusel. 

„Kaitseväe orkestril on järjekordselt suur rõõm ja au astuda ülesse „Laulud sõdurile“ kontserdil. Oleme kümme aastat sellel sündmusel osalenud ja rõõmustame, et saame ka sellel aastal anda oma panuse teenistuses langenud või vigastada saanud kaitseväelaste laste toetuseks,“ märkis Kaitseväe orkestri dirigent Teet Raik. 

„Lapsed on meie suurim varandus. Osad lapsevanemad panustavad meie riigi julgeolekusse siin, meie turvalises Eestis. Teised aga erinevates kriisi- ja sõjapiirkondades. See võib perede ellu tuua traagilisust, sest iga laps vajab oma ema ja isa. Inimesele on hea haridus kui maja vundament, mille tugevusest oleneb korruste arv. Carolin Illenzeeri Fond on võtnud eest vedada väga tähtsa missiooni, et meie sangarite laste haridustee looks võimaluse ehitada ka pilvelõhkujaid,“ kommenteeris mereväebaasi ülem kaptenleitnant Rain Terras. „Mereväel, Miinisadamas paiknevatel üksustel on äärmiselt suur au olla võõrustaja sellise väärtuse kandjatele ning kutsume kõiki üles sihtasutuse eesmärke toetama.“

Carolin Illenzeeri Fondi korraldatav heategevuslik kontsert „Laulud sõdurile” toimus esmakordselt aastal 2012 Pärnus Endla Teatris ning käesoleva aasta kontserdiga tähistati selle südamliku ettevõtmise 10. toimumiskorda. Kontserdi toimumine on traditsiooniliselt olnud seotud linnaga, kus toimub võidupüha paraad. Aastal 2020 jäi seoses COVID-19 viiruse levikuga paraad ära ning heategevuslik kontsert leidis esmakordselt aset Tapa sõjaväelinnakus ning ka sel aastal toimub kontsert militaarobjektil Mereväe Miinisadamas.

Carolin Illenzeeri Fond on saanud oma nime 2005. aastal välismissioonil Iraagis langenud vanemveebel Arre Illenzeeri tütre Carolini järgi. Toona hakkasid veebel Illenzeeri kaitseväelastest sõbrad perekonda toetama ning kuna välismissiooonid jätkusid ja kurbi teateid tuli veel, siis loodi Carolin Illenzeeri Fond aitamaks sarnasesse olukorda sattunud peresid. Fond toetab enda nimistus olevate laste haridusteed ja huvitegevust.