Juss Haasma

Foto: Kalev Lilleorg
Inimesed
7. juuni 2021, 14:02

Juss Haasma neli aastat tagasi toimunud mootorrattaõnnetusest: see tõmbas väga raskeks ja jõuetuks, sisuliselt vastu maad

Näitleja Juss Haasma meenutab Vikerraadio saates „Käbi ei kuku…“ neli aastat tagasi toimunud mootorattaõnnetust. „Pärast seda oli aegu, kui nutsin ennast tühjaks,“ kirjeldab ta.

Mootorrattaõnnetus juhtus Tais, kus keegi lõi sõidu ajal Jussi mootorrattal peegli küljest, nii et see talle näkku lendas ja sinna armi jättis. Haasma vajutas seejärel pidurit, maandus asfaldile ja viidi haiglasse.

„Pärast seda laksu kolm-neli kuud oli mu sisekliima selline, et suudan toime tulla, suudan asju teha, ei taha jätta midagi pooleli, mis mul tollal elus projektidena olid. Valu ja mingi asi tahtis mind küll maha tirida, aga ma kuidagi olin sellest üle," ütleb Juss. Oma valu peitis ta trenni ja töösse, aga ka alkoholi tarbimisse.

Juss tõdeb, et see oli väga valus moment: jõuetu, viha, raev, pettumus. „Minu peegelpilt võttis teistsuguse tähenduse. See tõmbas väga raskeks, väga jõuetuks. Sisuliselt vastu maad. Mul oli väga valus vaadata iseennast peeglist. Mul oli väga raske leida töödele ja tegemistele tähendust.“

Töödega tuli siiski jätkata. „Pärast Taid oli mul küll aegu, kus ma nutsin tühjaks ennast. Nutsin tühjaks ja siis tegin keep smiling näo pähe ja tegin tuurikontserte ja asju, kuni selle hetkeni, kui tekkis jälle soov ennast tühjaks nutta,“ meenutab ta.

Õnnetusest ülesaamiseks kulus Jussil umbes aasta või kaks. „See teekond oli sõda ja lahing iseendaga. Siis tundsin, et see asi enam ei sega mind,“ ütleb ta.