Elizabeth II, tema abikaasa prints Philip ning nende lapsed prints Charles ja printsess Anne pärast kroonimistseremooniat Buckinghami palee rõdul.

Foto: VIDA PRESS
Inimesed
5. juuni 2021, 12:00

Väike prints Charles oleks äärepealt oma ema krooni katki teinud!

68. aastat tagasi, 2. juunil 1953 krooniti Elizabeth II Londonis kuningannaks. Palju polnud puudu, et tähtis päev oleks võtnud pahaendelise pöörde.

Kuninganna õe, 2002. aastal surnud printsess Margareti seltsidaam Lady Anne Glenconner (88) paljastab juveliir Annoushka Ducas' podcast'is, et kuninganna ja prints Philipi esikpoeg Charles tundis püha Edvardi krooni vastu tohutut huvi. See oleks lõppenud ligi 2,5 kilo kaaluva ja sadade kalliskividega üle külvatud regaali purunemisega - mis omakorda oleks vajutanud kroonimispäevale sünge pitseri.

Kui Ducas Lady Anne'ilt küsis, kas ta on kuninganna krooni kunagi endale pähe passinud, vastas too: „Mina ei söandanud seda puudutada. Ei-ei, see oli täiesti püha. Aga prints Charles sai sellele küüned taha, kui me tagasi Buckinghami paleesse jõudsime - ma ei mäleta, kui vana ta oligi.“ Troonipärija oli toona neljane. „Kuninganna võttis krooni peast, pani lauale ja prints Charles suundus kohemaid selle poole. Ja me kartsime, et ta pillab selle maha! Mõtlesime: „Heldeke, oleks see vast halb enne.“" Õnneks haaras vist mu ema õuedaamina krooni ja võttis selle Charlesi käest ära.“