Prints Charles

Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
3. juuni 2021, 16:52

Prints Charlesi kodus on hävimatu paanikatuba (2)

Femalefirsti andmeil on prints Charlesil oma kodus Highgrove House'is paanikatuba, kuhu sissetungijate eest varjuda.

Publitsist Brian Hoey väidab raamatus „Not in Front of the Corgis“ („Mitte korgide ees“ - vihje Elizabeth II armastatud koertele), et Charlesi ja hertsoginna Camilla Gloucestershire'i kodus asuv terasest tuba on nii tugev, et jääks terveks isegi terroristliku või õhurünnaku korral.

„See on ehitatud selliseks, et kui ka ülejäänud maja peaks hävima, langeb see puutumatult alakorrusele,“ väidab autor. Hoey väitel on paanikatoas küllaldaselt varusid, et troonipärija (72) ja tema teine abikaasa (73) võiksid seal vajadusel nädalate viisi elada. Lisaks toiduainetele, ravimitele ja raadiosaatjatele on paanikatoas anumad kuningliku paari veregrupi verega. Komfordi eest hoolitsevad õhupuhastid ja keemilised WC-d.“

Hoey andmeil rajati paanikatuba häärberisse pärast seda, kui Charlesi onu Louis Mountbatten 1979. aastal IRA terrorirünnakus surma sai. Pärast abiellumist tahtis Charles oma naise ja laste turvalisuses veenduda. Liiatigi oli 1982. aastal tema ema Elizabeth II elanud üle väga ebameeldiva vahejuhtumi: Michael Fagani nimelisel maalril õnnestus Buckinghami palee nelja meetri kõrgusest müürist üle ronida ja monarhi magamistuppa hiilida. Kuninganna vajutas paanikanuppu ning tal õnnestus meest ihukaitsjate tulekuni kinni pidada.