Filmi „Eesti matus“ esilinastus 1. juunil.

Foto: Martin Ahven
Üritused
1. juuni 2021, 21:11

GALERII | KUULSUSED ÜLE KUUDE KOOS JA HOOS! „Eesti matus“ jõudis viimaks kinolinale. Lavastaja René Vilbre: esilinastust lükati viis korda edasi! (2)

„Pits viina ja kiluvõileib kadunukese terviseks,“ lausub Jaak Aaviksoo rõõmsal toonil ja haarab sarnaselt paljudele teistele kuulsatele nägudele teisipäeva õhtupoolikul kino teenindaja kandikult sõõmukese Laua Viina. Just seda marki hundijalavett pakutakse „Eesti matuse“ pidulikul esilinastusel lihtsal põhjusel – ka filmis tarvitati seda omajagu. Näiteks Brigitte Susanne Hunt ja Kristina Suuroja ütlevad aga viinapitsist ära ja suunduvad rõõmsalt kinosaali. Rõõmsad on kõik, sest lõpuks saab kokku ja lõpuks saab kinno!

1. juunil esilinastus Tallinnas Ülemiste keskuse kinos „Eesti matus“, mis pidi algselt vaatajate ees filmina lahti rulluma 2020. aasta novembris. Tegemist on Andrus Kivirähki nüüdseks juba legendaarse kuulsuse omandanud samanimelise näidendi ekraniseeringuga, milles lööb kaasa eesti näitlejate koorekiht – Jan Uuspõld, Hilje Murel, Merle Palmiste, Ago Anderson, Peeter Oja, Tambet Tuisk, Sandra Ashilevi, Anna Sergejeva ja Markus Habakukk.

Edasi lugemiseks: