B. J. Thomas seitsmekümnendate aastate lõpus või kaheksakümnendate alguses.

Foto: VIDA PRESS
Inimesed
31. mai 2021, 10:46

Suri hiti „Raindrops Keep Fallin’ On My Head“ esitaja B. J. Thomas

USAs suri 78 aasta vanuses kantrilaulja B. J. Thomas, kes on tuntud hittide „Raindrops Keep Fallin’ On My Head“ ja „Hooked on a Feeling“ esitajana.

Thomase esindajate sõnul suri artist 29. mail oma kodus Arlingtonis (Texase osariik) neljanda staadiumi kopsuvähi tüsistustesse. Diagnoosist oli ta avalikkusele teada andnud märtsis. Toona ütles Thomas: „Mind on õnnistatud võimalusega lindistada ja esitada kauneid pop-, kantri- ja gospellaule ning jagada neid imelisi laule ja mälestusi kogu maailmast miljonite teiega.“

Oklahomas sündinud, kuid Texases Houstonis üles kasvanud Thomas sai mõjutusi nii Hank Williamsi traditsioonilisest kantrist kui ka Jackie Wilsoni ja Little Richardi soulist. Kirikulauljana alustanud noormees leidis esmalt tuntust 1966 Williamsi kaveriga „I’m So Lonesome I Could Cry“, kuid karjääri jooksul pälvis Thomas viis Grammyt ja kaheksa esikohahitti ning tema albumeid on müüdud maailmas 70 miljonit.

Thomase kuulsaimaks palaks on jäänud „Raindrops Keep Fallin’ on My Head“ (autorid Burt Bacharach ja Hal David), mis võitis Paul Newmani ja Robert Redfordi filmis „Butch Cassidy and the Sundance Kid“ (1969) kõlanult parima originaallaulu Oscari. Hiljem on laul kõlanud näiteks „Forrest Gumpis“ ja „Ämblikmees 2-s.“

Õige pea langes Thomas uimastite küüsi, kuid on pöördepunktiks nimetanud tutvumist oma naise Gloriaga. Lauljast sai kristlane, ta loobus meelemürkidest ning hakkas esitama gospelit. 53 aastat kestnud abielust on neil kolm tütart ja neli lapselast.