Foto: Kenno Soo
Inimesed
30. mai 2021, 15:58

GALERII | JAAK JOALA PIILUB KASTIST VÄLJA: skandaalset monumenti saab näha läbi müstilise augu (19)

Tänavu veebruaris pandi Jaak Joala kõmuline skulptuur kasti. Nüüd on aga võimalik taaskord armastatud laulja kujuga tutvuda.

Nimelt tekkis nädalavahetusel kasti arvestatava suurusega müstiline auk, läbi mille Joala skulptuurile pilgu peale saab heita. Seda võimalust on juba kasutanud mitmed inimesed.

Piltlik tants ja trall kuju ümber on kestnud juba pikalt. Möödunud aasta detsembri lõpus Viljandisse püstitatud skulptuuri eemaldamist hakkas nõudma Jaak Joala lesk Maire Joala. „Eskiis ja lõpptulemus erinevad nagu siga ja kägu,“ sõnas Maire Joala aasta alguses.

„Oli ju armas, et lauljat pannakse tähele ja soovitakse talle avaldada tunnustust monumendi näol. Ent see, mil viisil see küpses ja valmis sai, oli kahetsusväärne,“ rääkis naine jaanuarikuus saates „Ringvaade. „Ma väga kahtlen, kas Jaak oleks tahtnud olla Viljandi linna kloun, keda käiakse värviliste tulede valguses vaatamas.“

Siiski leidus ka inimesi, kelle arvates kuju vineeriga katmine oli viga. „Panna niivõrd suursugune inimene tünni on riivav,“ rääkis Jaak Joala fänn vanaproua Maie. „Just hommikul mõtlesin, et jätan temaga hüvasti, aga jäin hiljaks. Mina olen suur Jaak Joala poodaja.“