Foto: AFP / Scanpix
Tele
28. mai 2021, 13:00

Hiina tsensorid lõikasid mitu staari „Sõprade“ kokkutulekust välja

Eile jõudis avalikkuse ette „Sõprade“ kauaoodatud taasühinemisepisood, kuid Hiina versioonis oli sellest mõndagi puudu: näha polnud külalisstaare Justin Bieberit, Lady Gagat ja BTSi.

BBC Newsi teatel olid kõik kolm Hiina voogedastusplatvormi „Sõprade“ kokkutulekust Bieberi, Gaga ja Lõuna-Korea popsensatsiooni välja lõiganud. Kadunud olid ka kõik viited LGBTQ-teemadele.

„Sõbrad“ on Hiinas tohutult populaarne seriaal ning fännid läksid tsensuuri peale marru. Oma ahastust väljendasid nad sotsiaalmeediaplatvormil Weibo. „Appi! Kas me tõesti kunagi ei arene ega muutu? See tekitab minus üksnes tahtmise väljalõigatud stseenide kohta rohkem teada saada,“ kirjutas üks. Paljud hiinlased on tsensuuri ohvriks langenud stseenid omal käel üles otsinud ja jagavad neid sotsiaalmeedias, kirjutab BBC News.

Hiinas nõuti mullu BTSi boikottimist ühe laulja kommentaari tõttu Korea sõja teemal. Lady Gaga sai Hiinas esinemiskeelu juba 2016. aastal, sest ta kohtus dalai laamaga. Seetõttu ei näidatud hiinlastele „Sõprade“ kokkutuleku lõiku, kus lauljanna esitab koos Lisa Kudrow'ga tema tegelaskuju Phoebe kuulsat laulu „Smelly Cat“. Bieber astus uues saates üles Rossi kuulsa kartuli-satelliidikostüümiga Spudnik, kuid seda ilu Hiinas ei näidatud, sest ta on seal persona non grata „oma halva käitumise tõttu“.