Maltat esindas Eurovisionil lauljanna Destiny palaga „Je me casse“.

Foto: AP/Scanpix
Saund
27. mai 2021, 09:53

SKANDAAL: kas Malta upitas oma eurolaulu ebaausate võtetega?! (19)

Malta Eurovisioni-ametnikke on tabanud rängad kahtlustused: väidetavalt voolas kohalike maksumaksjate raha kihlveokontoritesse, et lauljanna Destiny võiduvõimalusi suurendada.

Malta oli tänavuse Eurovisioni üks soosikuid, ent Destiny jäi palaga „Je me casse“ lauluvõistluse finaalis alles seitsmendaks. Iltalehti teatel on ilmnenud, et Destiny võidu nimel panustati kihlveokontorites erakordselt suurte summadega. See on äratanud kahtlusi Malta Eurovisioni-organisatsiooni tegevuse asjus.

Times of Malta kirjutab, et kohalikku eurolauluorganisatsiooni kahtlustatakse oma eelarve ehk maksumaksjate raha väärkasutamises. Turunduseks mõeldud raha pandud kihlveokontorites huugama. Süüdistuse kohaselt taheti nõnda suurendada Malta võidušansse. Destiny laul oligi enne võistlust kihlveokontoreis kolmandal kohal, kuid Eurovisioni finaalis jäi ta alles seitsmendaks.

Malta minister Carmelo Abela on andnud korralduse uurida, kuidas Malta Eurovisioni-organisatsioonile antud raha ikkagi kasutati. Malta turismiamet kulutas Eurovisioni peale 350 000 eurot, vahendab Iltalehti.