Ellen Kilgas

Foto: Tiit Tamme
Inimesed
26. mai 2021, 19:37

Tõnu Kilgase tütar Ellen: ta oli kuni lõpuni ­ääretult tugev, humoorikas ja elujõuline

„Mina olen isaga saanud ammu kõik asjad ära rääkida, me vestlesime alati avatult ja ausalt kõigest. Olin ka ju tugiisikuna see, kes haiguslooga kõige paremini kursis oli, teda kõikidele keemia- ja kiiritussessioonidele sõidutas,“ rääkis Tõnu Kilgase tütar Ellen Kroonikale.

„Ajasin ta juukseid ja vormisin need soenguks ning vajadusel aitasin kodus koristada. Ei ole olnud lihtne näha seda kõike kõrvalt, kuid ta oli kuni lõpuni ­ääretult tugev, humoorikas, elujõuline,“ sõnas Ellen Kilgas ja lisas, et ka erisoovid matuste osas usaldas isa just talle.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Näitleja Tõni Kilgas suri 25. mai varahommikul 66 aasta vanuselt.

„Praegu on väga hästi, aga tuleb olla ka realist – see oli mulle päris raske pauk, et kasvaja edasi läks,“ rääkis Kilgas mullu novembris Kroonikale. “Kaks aastat tagasi avastati mul kopsus kasvaja. See opereeriti väga edukalt ära ja kõik oli korras. Aga siiski ta ajas siirded edasi mulle… pähe,“ rääkis Kilgas. Mullu oktoobris tehti talle ajuoperatsioon, mis läks arstide sõnul edukalt.

Tõnu Kilgasel on nelja naisega neli tütart: laulja Novella Hansoniga Hedvig Hanson, baleriin Tatjana Järviga Ellen Kilgas, näitleja ja laulja Katrin Karismaga Piret Krumm ning Lembe Mõttusega Susan Kilgas. Tõnu Kilgas oli ka mitmekordne vanaisa. Ellen meenutas Kroonikale: „Tõnu oli vanaisana meeletult südamlik, kaasaelav, musikaalne, õpetlik.“