Angelina Jolie koos oma laste (vasakult) Vivienne'i, Zahara, Shiloh' ja Knoxiga 2019. aasta sügisel.

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
26. mai 2021, 14:12

EBAÕIGLUS: Angelina sõnul ei luba kohtunik tema lastel Bradi asjus tunnistusi anda

Angelina Jolie nõuab kohtunik John Ouderkirki eemaldamist tema ja Brad Pitti lahutusprotsessist. Näitlejanna sõnul ei lubanud kohtunik tema ja Bradi lastel tunnistusi anda - ent see olevat võsukeste heaolu nimel ülioluline.

Jolie andis 2016. aastal lahutuse sisse väidetavalt mõni päev pärast oma pere lennureisi, kus Brad oli toona 15aastase Maddoxi suhtes vägivaldne. Lastekaitseametnike ja FBI juurdlus seda siiski ei tuvastanud. Näitlejanna on siiski kinnitanud, et lahutas abielu oma pere heaolu nimel.

Varsti on abielu karilejooksust möödas juba viis aastat, kuid endine Hollywoodi superpaar jageleb ikka veel laste hooldusõiguse pärast. Jolie väidab, et kohtunik Ouderkirk pole talle võimaldanud õiglast kohtumõistmist - kuulda pole võetud pere lapsi, ehkki nende tunnistused toetaksid Jolie sõnu. Näitlejanna sõnul pole kohtunik võtnud piisavalt arvesse California kohtumenetluse seadustikku, mille alusel kahjustab hooldusõiguse määramine koduvägivallatsejale lapse huve.

Jolie sõnul on kohtunik keeldunud kuulda võtmast tema alaealiste teismeliste laste „kogemusi, vajadusi ja soove, mis puudutavad nende hooldusõiguse saatust“. California seadusandluse järgi peab lubama lapsel alates 14. eluaastast kohtus tunnistusi anda, kui ta seda soovib.

Pitti ja Jolie vanim laps Maddox on 19aastane ning teda hooldusõigusvaidlus ei puuduta. Kaksikud Vivienne ja Knox on 12aastased. Kuid Pax (17), Zahara (16) ja Shiloh (14) saaksid seaduse järgi kohtus tunnistusi anda.