Anis Arumets. Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
25. mai 2021, 06:50

Advokaat: Alari Kivisaare hüvitisnõue Superstaari-Anise vastu on põhjendamatu (51)

Alari Kivisaar nõuab väidetavate solvangute eest saate „Eesti otsib superstaari“ kolmanda hooaja finalistilt muusik Anis Arumetsalt kohtu kaudu hüvitist, kuid Arumetsa esindaja Meris Vellingu kinnitusel on hagi alusetu ja põhjendamatu.

Tartu maakohus arutab Alari Kivisaare hüvitisnõuet Anis Arumetsa vastu, mis on seotud mullu sotsiaalmeedias olnud petitsiooniga, kus nõuti Kivisaare vallandamist Sky Plus hommikuprogrammi saatejuhi kohalt – seda USAs mustanahalise George Floydi surma järel toimunud massirahutuste kohta tehtud kommentaaride tõttu. Hagis nõutakse rahalist hüvitist hingeliste kannatuste ja üleelamiste eest, mida Arumets on Kivisaarele põhjustanud enda sotsiaalmeedia kontol petitsiooni lingi jagamise ja kommentaariga. Selle sõnakasutus on hagis esitatud seisukohtade põhjal ebasünnis ning Kivisaar tundis end seetõttu solvatuna.

Arumetsa esindav vandeadvokaat Meris Velling advokaadibüroost Liverte peab hagi põhjendamatuks.

„Mitte igasugune isikut häiriv, tema jaoks ebameeldiv või teda isegi solvav avaldus ei ole käsitatav au ja hea nime teotamisena, mis õigustaks Alari Kivisaare hagis esitatud nõudeid. Kuivõrd hagi ainukeseks eesmärgiks on saada üksnes rahalist hüvitist, siis peame hagi täielikult alusetuks,“ ütles Velling.

„Väidetavalt Alari Kivisaare au ja head nime teotavate ning teda äärmiselt häirivate postituste eemaldamist näiteks nõutud ei ole, kuigi seadus sellise võimaluse annab. On mõnevõrra kummastav, et avalikus raadioeetris aastakümneid enda reljeefse sõnakasutuse poolest tuntud raadiohääl on teise inimese isikliku sotsiaalmeediakonto sõnakasutusest sedavõrd häiritud, et tema hingelist traumeeritust aitab leevendada vaid rahaline hüvitis.“

Kroonikale ütles Arumets, et kõik küsimused saate esitada seoses kohtuasjaga Meris Vellingule.