Damiano David

Foto: Thomas Hanses/EBU
Üritused
23. mai 2021, 18:55

EBU Eurovisioni võitja skandaalsest videost: laulja teeb kodumaale jõudes vabatahtlikult narkotesti (6)

Värske Eurovisioni võitja, ansambel Maneskin, sattus juba võiduööl skandaali, kui internetis hakkasid levima videoklipid, millelt tundub, justkui tõmbaks laulja green room'is laualt kokaiinitriibu või vähemalt imiteerib seda tegevust. Kuigi Damiano David kinnitas, et koristas klaasikilde ega tarbi narkootikume, on Euroopa Ringhäälingute Liit teinud nüüd sel teemal ka ametliku avalduse.

„Oleme teadlikud Eurovisioni võitnud Itaalia muusikutest green room'is tehtud videoklipist ja neid ümbritsevatest spekulatsioonidest. Bänd on kategooriliselt eitanud igasuguseid süüdistusi narkootikumide tarbimise teemal. Kõnealune laulja teeb koju jõudes vabatahtlikult narkotesti,“ annab EBU teada.

„Neilt paluti seda juba eile õhtul, kuid EBU ei suutnud seda kohe organiseerida. Bänd, nende mänedžment ja delegatsioonijuht on meile kinnitanud, et green roomis ei olnud narkootikume, vaid nende lauas läks klaas katki ja laulja koristas klaasikilde. EBU kinnitab, et kui kontrollisime laua ümbrust, leidsime sealt katkise klaasi. Vaatame veel hoolikalt ka video üle ja anname kindlasti teada edasiste arengute kohta.“

Vaata ise videot ja otsusta, kuidas tundub: