Puuduta mind
27. mai 2021, 16:46

„PUUDUTA MIND“ 185. SAADE | Taimetark Maret Allikas soovitab toidulauda väärindada metsikult kasvavate taimedega (1)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks on taimetark Maret Allikas.

Vaata videot!

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks on taimetark Maret Allikas. Vaata videot!

Maret kogub loodusande tipprestoranide jaoks. Taimede korjamise hooaeg algab tema jaoks varakevadel ja kestab kuni esimese lumeni. Kohtusime Maretiga Haapsalu lossi pargis ja suundusime sealt poolmetsikusse Krahviaeda, kust leidsime kümneid väekaid taimi, mida passib nii toidu, kui joogi sisse pista.

„Kevad on imeline, kõik on nii mahlane ja hõrk. Hetkel võiks korjata noori männikäbisid, need on mõnusalt hapukad ja neid saab laimikoore asemel toidu sisse riivida, petab ära küll,“ õpetab Maret. „Võililled, teelehed, noored kaselehed, nõgesed, raudrohi, angervaks, oblikas…, kõik need kõlbavad suhu panna.“

Edasi lugemiseks: