SAATEJUHIDEBÜÜT: Vennad Kalmetid juhtisid staarisaate viiendat hooaega 2012. aastal.

Foto: TV3
Tele
24. mai 2021, 06:00

UUS HOOAEG TULEKUL! Unustamatud fotod ja videod: „Eesti otsib superstaari“ läbi aegade

Alates 24. maist saavad staaritšakratega hõbekõrid hakata end registreerima saate „Eesti otsib superstaari“ kaheksanda hooaja ettelaulmistele. Meenutame meeleolukate fotode ja videotega senist seitset hooaega.

TV3 tegevjuht Signe Suur rõõmustab, et superstaarisaade just kanali juubeliaastal eetrisse jõuab. „Tegemist on saatesarjaga, mis on oluline nii Eesti tele- kui ka muusikaloos, pakkudes maailmatasemel meelelahutust ja olles kasvulavaks noortele andekatele lauljatele.“

Juhiohjad haarab taas enda kätte superstarisaate vilistlane Karl-Erik Taukar (32). Saade jõuab eetrisse sügishooajal ja võitja kroonitakse 2021. aasta lõpuks.

„Eesti otsib superstaari“ läbi aegade.

Foto: TV3

„Eesti otsib superstaari“ esimene hooaeg startis 2007. aastal. Saatejuhid olid toona näitleja Aigi Vahing ja koreograaf Jüri Nael. Kohtunikeks aga Mihkel Raud, Heidy Purga ja Rein Rannap. Saate võitis Birgit Õigemeel (praegune Sarrap – toim.), keda autasustati 100 000 krooni ja plaadilepinguga.

Saate teine hooaeg võeti linti 2008. aastal. Saatejuhtidena astusid üles näitlejad Ott Sepp ja Märt Avandi. Kohtunike ridades muutusi ei toimunud. Superfinaalis võtsid mõõtu Jana Kask ja Arno Suislep, kellest televaatajad valisid võitjaks Jana.

Kolmas hooaeg startis 2009. aasta sügisel. Saatejuhid olid sedapuhku Tanel Padar ja Ithaka Maria. Kohtuniku rolli lisandus Maarja-Liis Ilus, kes vahetas välja raadiohääle Heidy Purga. Superstaariks tuli Ott Lepland, kes sai plaadilepingu ansambliga The Sun ja 100 000 Eesti krooni.

Neljas hooaeg algas 13. veebruaril 2011. Saatejuhtideks olid näitlejad Evelin Pang ja Hele Kõrve. Žürii koosseis oli sama nagu kolmandas hooajas. Saate võitis Liis Lemsalu, kes sai auhinnarahaks 10 000 eurot ja plaadilepingu Universal Musicuga.


Viies hooaeg jõudis ekraanile 9. septembril 2012. Kohtunikena jätkasid Mihkel Raud ja Maarja-Liis Ilus, kellega liitus Mart Sander. Saatejuhtidena tegid oma debüüdi näitlejatest vennad Henrik ja Karl-Andreas Kalmet. Superfinaalis võistlesid Elina Born ja Rasmus Rändvee. Viimane võitis, saades 59% televaatajate häältest. Tema autasu oli sama, mis Liis Lemsalul.

„Eesti otsib superstaari“ kuues hooaeg sai stardi 2015. aasta kevadel. Saadet asus juhtima viiendal hooajal neljandale kohale tulnud Karl-Erik Taukar. Kohtunikena hindasid lauljaid Tanel Padar, Maarja-Liis Ilus, Rein Rannap ja Jarek Kasar. Saate võitnud Jüri Pootsmann sai 10 000 eurot ja plaadilepingu Universal Musicuga.

„Eesti otsib superstaari“ seitsmes hooaeg algas 2018. aasta kevadel. Saatejuhiametis oli taas Karl-Erik Taukar. Kohtunikepingis istusid Mihkel Raud, Eda-Ines Etti ja Koit Toome. Saate võitis saarlane Uudo Sepp.