Olavi Pihlamägi

Foto: Arno Saar
Üritused
23. mai 2021, 10:28

Olavi Pihlamägi: „Minu suurim rõõm on see, et Malta ei võitnud.“ (112)

„Arvasin, et itaallaste Måneskin võib võita, aga et ta nii suurelt võitis, oli muidugi üllatus,“ möönab Eurovisioni ekspert Olavi Pihlamägi.

„Itaalia ei olnud minu lemmik ja ma ei tea, mida Euroopa selles loos leidis. See, et Prantsusmaa ja Šveits said ohtralt punkte, oli muidugi tore, aga minu suurim rõõm on see, et Malta ei võitnud. Malta puhul ütlen, et sisu ja pakend selles operatsioonis, mille nimi on Eurovision, peavad üksteisele vastama. Kui sa hästi laulad, pead sa välja nägema korrektne ja sellepärast on mul hea meel, et Malta jäi sinna, kuhu ta jäi.“

Pihlamäe hinnangul oli kaks aastat tehtud saade, sekka ka hääletusvoor väga põnevalt üles ehitatud: „Mulle väga meeldis, et hollandlaste saatejuht võttis Eurovisoni kunagised võitjad autosse ja laulis nendega. See oli nii hingesoojendav – hollandlased tegid väga-väga hea töö. Millegipärast arvan ma, et uus peaprodutsent Martin Österdahl on seda mõjutanud – kõik üleliigne vaht on maha võetud. Punktilugejad ütlesid ühe lause ja kohe tulemusi. Saateaeg läks lõhki küll, aga mitte meeletult.”

Uue peaprodutsendi asjalikkus oli Pihlamäe sõnul tunnetatav: „Kui me veel koristaks ära neljast saatejuhist kaks, saaks saate väga hästi läbi viia.”