Duncan Laurence 2019. aastal pärast Eurovisioni võitmist

Foto: Jörgen Norkroos
Üritused
22. mai 2021, 11:27

Eurovisioni viimane võitja Duncan Laurence meenutab, et lõhkus võidutrofee: pakkisin selle miljonisse saunalinasse, kuid läks ikka katki

„Seda asja on võimatu transportida!" Sellega peaks kaasa tulema karp või midagi, sest kui võidad, ütleb EBU: „Nüüd on see sinu oma, nägemist!“,“ naerab 2019. aastal Eurovisioni võitnud Duncan Laurence, kes klaasist võidutrofee Tel Avivist koju minema hakates ära lõhkus.

Duncan räägib eurovision.tv-le antud intervjuus, et klaasist trofee põhi on üsna väike, kuid peamine osa suur ja raske. „Seega pead olema väga ettevaatlik sellest kinni võtmisel. Pidin pärast Eurovisioni võitu hommikul lennukile minema ja mõtlesin, et okei, kuidas ma sellega nüüd hakkama saan. Pakkisin trofee miljoni hotellirätiku sisse ja panin kotti. Arvasin, et nii on turvaline. Siis panin koti maha ja kuulsin prõksu,“ meenutab Duncan.

Mees lisab, et EBU oli väga mõistev ja parandas auhinna ära, kuid trofee transport on tõesti üks asi, millele artist võistluse ajal ei mõtle, kuid kui võidad, tuleb karika kojusaamiseks üks hea plaan leiutada.

Praegu seisab trofee aga Duncani kodus klaveril. „See on kõige tähtsam koht mu majas, voodi läheduses. Mulle meeldib magada, kuid ma armastan esinemist ja laulude kirjutamist. On imeline, et saan selle kauni klaveri taga laule kirjutada.“

Duncan pidanuks täna õhtul toimuvas Eurovisioni finaalis ka lavale astuma, kuid sel kolmapäeval tegi ta koroonaviiruse antigeeni kiirtesti, mille tulemus oli positiivne, ning mees peab nüüd isolatsioonis olema. Duncani tiimi sõnul on mees väga pettunud. „Ta on seda kaks aastat oodanud. Oleme väga õnnelikud, et teda ikkagi laupäeval, 22. mail finaalis näha saab.“ Kuidas teda näha saab? EBU on midagi välja mõelnud, et ärajäänud esinemine siiski eetrisse jõuaks.