Duncan Laurence

Foto: AP/Scanpix
Inimesed
20. mai 2021, 14:10

Kahju! Eurovision 2019 võitja andis positiivse koroonaproovi ja lavale ei astu (1)

2019. aastal Eurovisioni võitnud Duncan Laurence andis EBU sõnul positiivse koroonatesti tulemuse.

Duncan Laurence pidi esinema laupäevase suure finaali ajal. Hetkel on mehel kerged sümptomid ja jääb seitsme päevasesse isolatsiooni. Isolatsiooniperioodi tõttu ei saa Duncan Rotterdami Ahoy saalis otse-eetris esineda, kuid esinemata tal sellegipoolest ei jää.

Eelmisel esmaspäeval andis Duncan Eurovisioni testpaviljonis negatiivse tulemuse, mis andis talle juurdepääsu esinemispaigale esimeses poolfinaalis. Kolmapäeval olid tal aga kerged sümptomid ja andis seejärel antigeeni kiirtestis positiivse tulemuse.

„Oleme muidugi pettunud, ennekõike Duncani pärast, kes väärib pärast 2019. aasta võitu ja loo „Arcade“ ülemaailmset edu, meie oma Eurovisioni laval otseülekandes esinemist,“ ütleb tegevprodutsent Sietse Bakker. „Me oleme rohkem kui uhked Duncani poolfinaali esinemise üle. Muidugi soovime talle kiiret paranemist!“

Duncani tiimi sõnul on mees väga pettunud. „Ta on seda kaks aastat oodanud. Oleme väga õnnelikud, et teda ikkagi laupäeval, 22. mail finaalis näha saab.“

Duncan ei ole esimene langenu. 16. mail andis Islandi delegatsiooni liige samuti positiivse testi tulemuse.

EBU, Hollandi ringhääling ja Islandit esindav bänd otsustasid raske südamega, et bänd ei esine, sest ei soovi üht liiget lavalt maha jätta. Siiski võistleb nende lugu teises poolfinaalis neljapäeval, kuid seda video vahendusel – eetrisse läheb salvestus 13. mai proovist.