Foto: ROBERT LANG
Film
19. mai 2021, 11:55

GALERII | „Jahihooaja“ võtted lõppesid maikuises lumesajus

Sel nädalal tegi uus kodumaine komöödia „Jahihooaeg“ suurejoonelise võtete lõpuspurdi film jõuab kinodesse juba selle aasta detsembris.

„Klassikokkutuleku“ tegijate uusim film toob juba selle aasta lõpul kinoekraanile meeste asemel kolm säravat ja võimsa karakteriga naispeategelast, kogu film on tulvil särtsakaid seiklusi ja teravat huumorit.  

Eluga puntrasse jooksnud Eva, kelle rollis astub üles Harriet Toompere on hiljuti lahutanud ja kardab nüüd kaotada nii oma poja kui ka sõbranna Marleeni (Mirtel Pohla) eksmehe (Hendrik Sal-Saller) uuele ja nooremale kallimale Isabelile (Grete Kuld). Et oma positsioonid tagasi võita, läheb Eva koos sõbranna Marleeni ja oma särava rivaali Isabeliga road-tripile, mis viib naised kokku ülikoomiliste äpardustega, veelgi koomilisemate tülidega, päris tõelise jahipidamisega ja eelkõige iseendaga, et keset jõulusaginat mõista, mis ikkagi elus kõige olulisem on. 

Filmi produtsent Veiko Esken võtab võtteperioodi kokku sõnadega: "Jõulufilmi tegemine kevade hakul osutus oodatust keerulisemaks. Loodus tärkas talveunest tohutul kiirusel ja pidime viimastel võttepäevadel nägema kurja vaeva, et film usutavalt filmilindile talletada. Õnneks on mitmeid töömeetodeid vältimaks liigset kevadrohelust kaadrinurgas või lauluhoos linnuparve heliribal. Usun, et võttemeeskond sai oma tööga suurepäraselt hakkama ja käesoleva aasta detsembris saavad kõik seda lustakat jõululugu suurelt ekraanilt kogeda.“

Filmi viimased võttepäevad leidsid aset saginat täis Tallinnas, kus peamised võttekohad toimusid Rocca Al Mare keskuse Jahipauna värskelt avatud kaupluses ja O`Learys meelelahutuskeskuses. „Jahipaun aitas filmi ka kogu jahivarustuse ja kostüümi osas, mida tulevikus ekraanil näeb,“ lisas Veiko Esken. Lisaks neile võtetele leiab Laulasmaa LaSpas aset suur hulk filmi sündmustest, kuid naiste seiklused filmis kulmineeruvad hoopis Pärnus ja Pärnumaal, kus ootavad juba ammu tuttav mererand ja armsad linnavaated.

„Jahihooaja“ originaalstsenaariumi autorid on Claudia Boderke ja Lars Mering, eestikeelse adaptsiooni on loonud stsenarist Martin Algus ja filmi režissööriks-operaatoriks on Ergo Kuld. Filmi produtseerivad koostöös Kassikuld OÜ'ga Kristian Taska (Taska Film), Tanel Tatter ja Veiko Esken (Apollo Film Productions). Filmi heliloojaks on Koit Toome. 

Eelnevalt on sama meeskonna poolt jõudnud kinolinale Oskar Lutsu film „Talve” ja peagi näeb ilmavalgust samuti Lutsu ainetel vändatud film “Soo“. 

Filmis teevad kaasa Jan Uuspõld, Priit Loog, Tõnu Oja, Indrek Taalmaa, Andrus Eelmäe, Kaire Vilgats, Koit Toome, Hendrik Sal-Saller, Haide Männamäe, Kristo Toots, Jürgen Pärnsalu, Marko Mäesaar, Andrus Eelmäe, Anne Paluver jpt.