Rootsi kuningas ja kuninganna koos oma vanema tütre printsess Victoriaga prints Carl Philipi ristimisel.

Foto: VIDA PRESS
Inimesed
15. mai 2021, 12:00

Prints Carl Philip sai 42 - kas mäletate tema dramaatilist sündi? (4)

Rootsi kuningakojas tähistati neljapäeval Carl XVI Gustafi ja kuninganna Silvia prints Carl Philipi 42. sünnipäeva. Iltalehti meenutab, et prints tuli ilmale ootamatult ja dramaatiliselt.

Prints Carl Philip ise on viibinud kõigi oma kolme poja sünni juures. Kuid kuningas jäi oma ainsa poja sünnist ilma. Nimelt pidanuks Carl Philip sündima 1979. aasta juunis. Sestap sõitis Rootsi monarh mai keskel Saksamaale sugulastele külla. Ent sellal kui kuningas võõrsil viibil, algas kuninganna Silvial kõigi üllatuseks sünnitus. Carl Philip kibeles ilmale tulema ning 13. mail 1979 see juhtuski.

Kuningas üritas küll võimalikult kiiresti kodumaale naasta, et abikaasale sünnitusel toeks olla. Ent kohale jõudis ta alles siis, kui beebi oli juba käes.

Carl Philip sündis troonipärijana - toonase Rootsi seadusandluse järgi pidi võim edasi minema meesliini pidi. Ka kuningas tahtnuks, et tema ainus poeg pärib kuningriigi, kuid 1980. aastal vastu võetud seadusemuudatus andis troonipärimisõiguse kuningliku paari esimesele lapsele tema soost olelenata. Nii sai Carl XVI Gustafi ja Silvia tütrest Victoriast kroonprintsess.