MERI TÕMBAB: Sestap on Tallinna linnateatri näitleja Argo Aadli muretsenud endale suvekodu just Hiiumaale, kus tal peagi peaks kerkima ka oma esimene saun.  Foto: Robin Roots
Inimesed
12. mai 2021, 22:30

Tallinna linnateatri näitleja Argo Aadli ehitab Oskar Lutsu huumoripreemia toel endale sauna 

Argo Aadli: „Olen praegu justkui isapuhkusel.“ (1)

„Kui aasta tagasi Palamusel Oskar Lutsu preemia sain, tunti huvi, et mida selle preemiarahaga ette võtan. Andsin vastuseks, et kavatsen sellega endale sauna ehitada. Ning seda lubadust ma ka pean,“ tõdeb Tallinna Linnateatri näitleja ja Oskar Lutsu huumoripreemia 32. laureaat Argo Aadli, kes teatrite kinnioleku tõttu on enda sõnul justkui isapuhkusel. Milline amet võimaldab aga korraks põigata pere kõrvalt Hiiumaale, et visata pilk peale saunaehitusele. Paari kuu pärast loodab ta oma esimeses saunas visata ka esimese leili.

„Loodetavasti jõuan suvel niikaugele, et saan tule alla teha ja esimest leili võtta. Mul on üks tilluke maatükk Hiiumaal nii-öelda suviseks olemiseks. Seal on üks ait aastast 1917 ja nüüd varsti loodetavasti ka saun. Maja seal pole, aga ega pole nii väga tarviski. Ait on suvel magamiseks mõnus koht,“ teab Argo omast kogemusest. „Eks kaalusin ka varianti hakata ise sauna meisterdama, aga samas pole ma nii osav ehitaja, et võiks olla kindel, et sellest lõpuks saun saab. Sestap otsustasin usaldada meistreid, kes tehases selle valmis teevad. Valik on mitmekesine ja hinna mõttes ei tuleks enda tehtu just palju odavam,“ langetas Argo otsuse meistrite kasuks pärast põhjalikku kalkuleerimist.

Edasi lugemiseks: