STIIL KAUBAMAJAST:„Suure tõenäosusega poleks mina ilmselt ise päris lillat särki selga pannud, aga põhjuseks oli see, et peab laval silma hakkama. Et Dave’il oli roosa särk, siis pidi mul ka mingi erksam toon olema,“ ütles Tanel Padar. Telepildis paistis see ergas lilla lavavalguse mõjul välja aga tagasihoidliku sinakashallina, seevastu Dave Bentoni fuksiaroosa paistis kilomeetrite kaugusele.Foto: JAREK JÕEPERA
Inimesed
11. mai 2021, 22:30

Miks rokkar 20 aastat tagasi Universali pakkumisest, kuulsusest ja rahast keeldus?

Tanel Padar Eurovisioni-võidule järgnenud lepingupakkumisest: „See oleks põhimõtteliselt nagu Modern Talking olnud. Lihtsalt selle vahega, et meie oleme Dave’iga oluliselt koledamad mehed.“ (5)

„Esmaspäeval lähen maale – ma ei ütle, kuhu –, ja nädalaks ajaks,“ ütles verinoor rokkar Tanel Padar 20 aastat tagasi, pärast „Everybody“ võitu Õhtulehele. Lubas, et hakkab kala püüdma. „Istun tundide kaupa jõe või järve ääres, naudin hetke. Tahaks ära saada. Tahaks sellest tähelepanu keskpunktist ära.“ Nüüd tunnistab Tanel naerdes, et kalal ta toona kindlasti ei käinud, vaid võttis lihtsalt aja maha. Tormilisel moel. Veel polnud tal õrna aimugi, mäherdusi plaane peavad võiduka duo kohta Euroopa produtsendid.

Aja mahavõtuks oli põhjust. Pingeid kuhjus Kopenhaagenis eestlastele üksjagu. 12. mail 2001. aastal võitjaina lavale tormates asus Tanel kohe pettunud publikut reibastama, sinimustvalge lipuke sõrmede vahel lehvimas: „All right! Are you ready? Are you ready?“ Õigupoolest käitus muusik tõelise rokkarina, kui võiduta jäänud taanlasi, kes tardunult saalis istusid, hoogsalt ergutas. Endal suu kõrvuni. „20 aastat vana rokkar,“ naerab Tanel.

Edasi lugemiseks: