Foto: © NUNN SYNDICATION LIMITED 2021/VIDA PRESS
Inimesed
11. mai 2021, 16:48

VIDEO | Kuninganna naasis pärast Philipi surma avalikkuse ette erakordses riietuses

Aprillis abikaasa Philipi matnud Elizabeth II naasis täna avalikkuse ette ning avas Ühendkuningriigi parlamendi uue istungjärgu.

Westminsteri lossis peetud tseremoonial oli monarhi kõrval tema vanim poeg ja troonipärija prints Charles (72). Aastakümneid oli kuningannat saatnud tema abikaasa Philip. See oli Elizabeth II esimene avalik ülesastumine pärast oma mehe surma.

Ilta-Sanomat märgib, et koroonapandeemia tõttu erines tseremoonia tavapärasest. Kuningannal on kombeks kanda sel päeval kuninglikku keepi ning uhket kullast, plaatinast ja hõbedast krooni Imperial State Crown, mida kaunistab 2 868 briljanti, 17 safiiri, 11 smaragdi ja 269 pärli. Sedapuhku nähti kuningannat aga kevadises rõivakomplektis. Briti meedia märkis siiski, et kroon on ilmselt hakanud 95aastase monarhi jaoks liiga raskeks osutuma. 

Tavaliselt saabub kuninganna tseremooniale tõllaga, kuid nüüd oli tema transpordivahendiks auto. Kuna Elizabeth II on saanud koroonavaktsiini, ei kandnud ta maski. Küll aga oli mask ees prints Charlesil, kes ema troonile saatis.