Uku RotterdamisFoto: Andres Putting/EBU
Üritused
10. mai 2021, 22:18

VIDEO | Uku Suviste esimesest lavaproovist Eurovisionil: kümne palli skaalal hakkame neljast minema ja poolfinaaliks tahaks etteotsa jõuda (13)

„Astusin lavale, nagu astuks Saku Suurhallis. Saal tundus veidi isegi väiksem,“ räägib Eurovisionil Eestis esindav Uku Suviste, kellel on praeguseks tehtud ka esimene lavaproov, ETV saates „Ringvaade“,

„See lava oli uhke ja kogu areena on väga uhkelt korraldatud ja läbimõeldud. Arvestades situatsiooni ja piiranguid, on Eurovisioni meeskond korralikku tööd teinud,“ ütleb Uku. „Ma jäin väga rahule sellega, mida oli lavameeskond teinud ja kuidas oli Eurovisiooni tiim kõik läbi viinud,“ rääkis Suviste.

Sellegipoolest oli see alles esimene proov ja Uku sõnul on veel vaja teha muutusi ja asju, mida parandada, et esitus paremini välja tuleks. „Kümne palli skaalal hakkame nelja pealt minema. Kui tuleb neljapäeval uus proovipäev, läbimäng ja poolfinaal, siis tahaks selle skaala etteotsa jõuda,“ hindab ta enda esitust. 

Pandeemia tõttu on Eurovisionil suuremad ümberkorraldused. „Turvameetmed on väga tõsise jälgimise alla võetud. Meile tehti korralik briifing, näidati videot, selgitati, miks see on oluline ja mis on asja tähtsus,“ selgitab Uku. „Eurovisioni toimumisel on see kandam, et kui see suudetakse läbi viia nii, et ei tule lisakahjustusi ja ei juhtu midagi hullu, siis on märk sellest, et oleme koroonat tundma õppinud ja oskame seda ohjeldada ning meelelahutusmaailm saab teha samme selleks, et normaalsemaks minna.“

Tänavu lubatakse saali publikuks vaid 3500 inimest. „Piletid päris avalikult müügis pole, küll aga müüdi nendele, kes eelmiseks aastaks olid pileti soetanud,“ selgitab ta. 

Isegi hotellid on pandud väikese arvu delegatsioonide jaoks eraldi kinni – Eesti meeskond on kolmekesi ühes hotellis Kreeka ja Leedu meeskonnaga. Täielikult ühe koha peal nad siiski istuma ei pea. „Olime valmis selleks, et oleme kogu aeg tubades, nagu ette on nähtud, aga meil on lubatud teha jalutuskäike ja sporti ning käia ringi. Peamine on see, et asi oleks mõistuse piires. me lihtsalt ei saa minna sõitma taksoga või ühistranspordiga või poodidesse kolama,“ ütleb ta.