Elisabet Reinsalu ja Mari LillFoto: TEET MALSROOS
Inimesed
9. mai 2021, 13:00

Elisabet Reinsalu meenutab lapsepõlve: emal olid puukotad ja šikk velvetist pükskostüüm (1)

„Lisaks sellele, et meie ema oli väga naiselik, emotsionaalne ja hoolitsev, nagu kõik emad ikka, oli ta ka sportlane ja see kirjeldab minumeelest tema olemust kõige paremini,” räägib näitleja Elisabet Reinsalu (45) oma ema Mari Lillest (75) saates „Soovikontsert emadele”.

Elisabet Reinsalu meenutab, et tema ema näitleja Mari Lill kandis tollal ajastule mitte vastavaid riideid. „Tal olid puukotad, väga šikk velvetist pükskostüüm ja erinevalt teistest emadest ei kandnud ta talvel ümmargust karvamütsi, vaid pööratud lambanahast talvemütsi, millel oli kõrvad,” räägib ta ja lisab, et kui ema tahtis nalja teha, siis lükkas ta need kõrvad alla.

Reinsalu räägib, et tema ema tegi kõike - süüa, triikis pesu, viis nad õega näitustele ja käisid koos jalutamas. Aga kõige olulisem on tema jaoks see, et ema oli sportlane. „Tänu sellele oli ta minu jaoks kõige tugevam naine, keda ma üldse tundsin,” räägib naine heldinult.

Elisabet meenutab lapsepõlvest ühte meeldejäävat rannapäeva. „Oli ilus suvepäev, me olime mere ääres ja seal oli ka teisi väikeseid lapsi. Ühel hetkel ühe väikese lapse täispuhutud pall triivis lainetega kaugemale ja lõpuks peaaegu avamereni välja," räägib ta. „Ja minu ema, kes oli ujuja ja ei kannata mures väikest last, hüppas oma rannalinalt püsti ja sulpsas selle palli järele.”

Näitleja tõdeb, et loomulikult võivad mälestused ka trikke teha, aga täpselt sellisena ta seda päeva mäletab. „Minu ema ujus sellele pallile järele peaaegu silmapiirini välja. Seal haaras ta kummipalli kaenlasse ja ujus tagasi kaldale, tehes ühe väikese lapse päeva tuhandeid kordi paremaks. Selline on minu ema!”