Chris Cornell 2011. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
9. mai 2021, 13:00

Traagiliselt surnud rokkari lesk lõpetas tema ihuarsti süüdistamise (2)

Soundgardeni laulja Chris Cornelli omaksed on jõudnud kohtuvälisele kokkuleppele arstiga, keda nad süüdistasid ohtlike, psüühikat muutvate ravimite väljakirjutamises muusikule enne tema surma.

Cornelli lesk Vicki süüdistas dr Robert Koblinit kuritegelikus hooletuses - tema väitel viisid just Koblini väljakirjutatud ravimid tema mehe niikaugele, et too 2017. aastal Detroidi hotellitoas endalt elu võttis. 

BBC Newsi teatel jõudsid osapooled eelmisel kuul siiski kokkuleppele, mille tingimused jäävad konfidentsiaalseks. Vicki ja tema laste advokaat seletas, et kohtudokumendid jäävad pitseerituks pere turvalisuse nimel. "Netitrollid ja teised ebastabiilsed isikud on hagejaid viimase mitme aasta jooksul kimbutanud, sealhulgas ähvardanud [Cornellide laste] elu ja turvalisust," vahendab Rolling Stone kohtudokumente. 

Cornelli surma järel toonitas Vicki, et Chris oli olnud oma tütrele ja pojale pühendunud isa ning enesetapp oli täiesti ootamatu. Surmaeelses telefonikõnes olnud mehe keel pehme. Cornell öelnud, et ta võttis ärevusvastast ravimit Ativan [tuntud lorasepaamina] üks-kaks tabletti ülemäära. Vicki sattus ärevusse ja palus, et turvamehed Cornellile silma peale viskaksid. Nad leidsid eest muusiku elutu keha. Lahangul leiti rokkari organismist mitmeid kangeid ravimeid. 

Novembris 2018 kaebas lesk dr Koblini kohtusse, väites, et too oli Chrisile kirjutanud ajavahemikus 2015. aasta septembrist 2017. aasta maini üle 940 doosi lorasepaami. Ravim olevat Cornelli psüühikat muutnud ja "viinud ohtlike impulsiivsete käitumisteni, mida ta ei suutnud ohjeldada ja mis läksid talle maksma tema elu".