Eurovision 2019Foto: Reuters/Scanpix
Üritused
7. mai 2021, 18:33

FÄNNID ON TAGASI: Vaatamata kolmandale viiruslainele lubatakse Eurovisionile ka publik (4)

Ehkki Holland võitleb koroonaviiruse kolmanda lainega, toimub tänavune Eurovision Rotterdamis koos publikuga, kirjutab BBC.

Lisaks artistidele ja nende delegatsioonile on lubatud igat esinemist jälgima koguni 3500 fänni. Rotterdamis asuv Ahoy areen täitub vaid 20 protsenti ja piletid on saadaval vaid neile, kes ostsid selle 2020. aasta sõu jaoks ning laiemat müüki ei korraldata. Pealtvaatajad saavad jälgida kuute proovi, kahte poofinaali ja suurejoonelist finaali.

Kõik külastajad peavad ette näitama negatiivse koroonatesti ja see ei tohi olla vanem kui 24 tundi. Hollandisse reisivad inimesed peavad veetma viis päeva enne reisi isolatsiooonid ja andma enne lendu negatiivse koroonatesti. 

Delegatsioonid peavad olema oma "mullis", tohtides hotellist lahkuda vaid areenile proovideks, esinemisteks ning teisteks programmiga seotud tegevusteks. Artistid võivad käia jalutamas või rattaga sõitmas, kui nad hoiavad rahvamassidest eemale ning jälgivad kohalikke koroonapiiranguid.

Ringi liikudes peavad inimesed kandma maske, aga mitte siis, kui nad omal kohal istuvad. Sel ajal ei kehti ka distantsi hoidmise kohustus.

Kuigi viimastel kuudel on Hollandis koroonasse nakatunute arv langenud, siis on kasvanud 0–39 ja 40–59 vanusegruppi jäävate inimeste arv, kes vajavad haiglaravi. Mõned haiglad on teatanud, et nende intensiivraviosakonnad on täis, teised peavad rutiinsed tegevused edasi lükkama, et koroonahaigete eest hoolitseda.