Tornike KipianiFoto: Promo
Üritused
8. mai 2021, 08:15

EUROVISION 2021 | Gruusia esindaja: praeguses olukorras on inimeste tervis ja turvalisus kõige olulisem (1)

Gruusiat Eurovisionil esindav Tornike Kipiani on sündinud Tbilisis. Muusikategemise kõrval on Tornike kolme lapse isa ning arhitekt. 19aastasena pani mees kokku oma bändi, kuid ei kaalunud lauljaks hakkamist. Tornike ja tema bändikaaslased otsisid lauljakohale inimest ning mees võttis ajutiselt selle koha ise üle. Ülejäänu on aga ajalugu.
 

2014. aastal võitis Kipiani Gruusia „X-Factori“ esimese hooaja, kus tema mentoriks oli lauljatar Tamta, kes 2019. aastal esindas looga „Replay“ Eurovoisionil Küprost. 2017. aastal pürgis Tornike samuti Gruusia eest Eurovisionile. Toona esitas ta industriaal-techno stiilis pala „You Are My Sunshine“. 2019. aastal osales Tornike Gruusia superstaarisaates ja võitis selle. 


- Millest sinu lugu räägib?

„You“ räägib armastusest.

- Mida tänavuselt võistluselt ootad ja millised on su enda eesmärgid?

Tegelikult ei oota ma Eurovisionist midagi erilist. Saan vaid öelda, et pandeemiaolukorras töötamine on väga keeruline. Austan Eurovisioni korraldajaid väga.

- Kas Eurovisionil osalemine on olnud sinu unistus?

See pole küll olnud minu unistus, kuid mul on väga hea meel looga „You“ esindada oma riiki maailma suurimal ja ilusamal sõul, kus 39 riiki ühel laval kokku saab. 

Tornike Kipiani Foto: Promo

- Pidid oma riiki ka mullu esindama. Mitmed riigid otsustasid tänavuseks võistluseks uue esindaja valida. Kas kartsid ka, et sa ei saagi võistelda? Kuidas reageerisid, kui selgus, et saad siiski teise võimaluse?

2020 ei olnud eriti hea aasta, kuid loodan, et 2021 on parem, kui me kõik üheskoos püüame. PBG (Gruusia rahvusringhääling – toim.) teatas, et saan 2021. aasta võistlusel uue võimaluse. Olen väga tänulik, et nad mind usaldavad ja toetavad. 

- Kas sinu arvates on ebaõiglane, et mõni riik uue artisti saadab?

Ma ei tea, kuidas teised artistid end tunnevad, kas nad muretsevad või ei, kuid võin öelda, et 2020. aastal oli väga palju ilusaid ja häid lugusid. 

- Kas olid ka kurb, et pidid selleks aastaks leidma uue loo ja ei saanud võistelda mullusega?

Ei olnud kurb. „Take Me As I Am“ on hea lugu, aga „You“ on parem. 

- Üsna suure tõenäosusega ei lubata sel aastal saali publikut. Mida sellest arvad? Kas publiku kohalolu on sinu jaoks oluline (Praeguseks on teada, et Hollandi valitsus lubab võistlust vaatama 3500 inimest, intervjuud on tehtud enne seda uudist – toim.)?

Publik on küll tore, inimestele on tore lähedal olla, kuid arvan, et praeguses olukorras on inimeste tervis ja turvalisus palju olulisem.

Tornike Kipiani Foto: Promo

- Aastate jooksul on pidevalt räägitud ka sellest, mis keeles peaksid võistlejad laulma. Mis sina arvad – kas igaüks peaks laulma oma riigikeeles, inglise keeles või võiks kõik olla nii, nagu praegu?

Minu jaoks on väga põnev, kuidas erinevad keeled kõlavad, ning kuidas lauljad erinevate aktsentidega laulavad ja sõnu erinevalt hääldavad. Arvan, et iga laulja peaks laulma nii, nagu talle endale parem on. Meil Gruusias on kolm emakeelt – gruusia, svani ja megreli, seega oleme harjunud erinevate kõladega. 

- Mida arvad Eesti esindaja Uku Suviste loost?

Olen „The Lucky One’i“ kuulanud ja vaadanud. Arvan, et looga on hästi hakkama saadud ja Uku on hea laulja. Palju edu teile!