Foto: Aldo Luud
Tele
6. mai 2021, 15:10

FOTOD | Tartus saab uudistada „Pehmete ja karvaste“ nukke

Pikalt laokastides seisnud omaaegse menuka telesarja “Pehmed ja karvased” (eetris aastatel 2001–2013) nukktegelased kolisid maikuus Tartu mänguasjamuuseumisse. 

"Meile helistati ja öeldi, et "Pehmed ja karvased" on ilusasti karpides ja valmis, et neist saaks teha näituse. Olime rõõmuga nõus, sest just oli öeldud, et muuseumid võib taas lahti teha," rääkis arendusjuht Marge Pärnitsa. 

Ajaks, mil muuseumid taas pärast pikka kinniolekut taas lahti tehti, saigi uus näitus üles. "Saime "Pehmete ja karvaste" originaalnukud, millega on läbi aastate saateid tehtud. Siin on kõik eestlastele tuttavad nukud nagu Savisaar, Kallas, Laar, Parts, Aaviksoo, Rüütel. Lisaks ka kõikvõimalikud karvased tegelased nagu näiteks Juhan Partsi kuulus kass Miisu, valvurist koer, kes Kadrioru lossi ukse ees oli või siis vene aktsiendiga rääkinud hunt, kes oli toonase Tallinna linnapea nõuandja," tutvustas Pärnits.  

Nukud on valmistatud vahtplastist ja need valmisid Tallinfilmi nukufilmi stuudios. "Nukuvalmistajad ise on rääkinud, et nukutegu alguses ei õnnestunud, aga siis nad leidsid proua, kes oli omal ajal töötanud Polümeeris vahtplastist nukkude loojana," rääkis Pärnits sarja tegelaste loomisest. 

Näitus jääb avatuks 1. augustini. 

Aastatel 2001-2013 ETV ja KANAL2 kanaleil eetris olnud "Pehmed ja karvased" oli ülimenukas Eesti telesari, milles kajastati humoorikalt päevapoliitikat ja poliitikute elu.