Meghan ja Archie mullu mais. Foto: SAVE THE CHILDREN/Scanpix
Inimesed
6. mai 2021, 09:35

SKANDAAL: kas hertsoginna Meghani lasteraamat on plagiaat?! (5)

Prints Harry abikaasa Meghan andis teada, et 8. juunil ilmub tema sulest lasteraamat "The Bench" ehk "Pink", mis uurib erilist sidet isa ja poja vahel. Kuningliku paari poeg Archie saab täna kaheaastaseks. Paraku süüdistatakse tema lapseootel ema juba plagiaadis 

Teist last - tütart - ootava 39aastase endise näitlejanna debüütraamatule on pildid joonistanud auhinnatud illustraator Christian Robinson, vahendab The Guardian. Audioraamatu loeb sisse Meghan ise. Ilmunud illustratsioon annab aimu, et hertsoginnat on inspireerinud tema mees Harry ja poeg Archie, ning Meghan on öelnud, et raamat sai alguse isadepäevaluuletusest, mis ta 2018. aastal printsile kirjutas.

Paraku ei pääse Meghan ka sedapuhku skandaalist: sotsiaalmeedias süüdistatakse teda 2018. aastal ilmunud Briti lasteraamatu plagieerimises, kirjutab New York Post. "Enne kui jooksete välja ja raiskate raha Harry naise raamatu peale, lugege Corrinne Averissi ja Gabriel Alborozo "Poissi pingil" - see on originaal," kirjutas üks Twitteri kasutaja.

Kümned kommentaatorid nurisesid õige peal, et Averissi ja Alborozo raamatut ei meenuta üksnes Sussexi hertsoginna raamatu pealkiri, vaid ka selles olevad illustratsioonid. Paljude väitel on ka süžee liiga sarnane. Netikriitik Emma Kaye Wootton väidab koguni, et Meghan Markle'i raamat on häbematu plagiaat ning seda tuleks boikottida. "Ma loodan, et Averiss kaebab ta kohtusse," kirjutab üks pahane sotsiaalmeediakasutaja. 

Kuid briti lastekirjanik Corrinne Averiss on prints Harry naise kaitseks üles astunud. "Kui lugeda hertsoginna uue raamatu kirjeldust ja avaldatud katkendit, pole see sama lugu ega sama teema kui "Poiss pingil"," kirjutab Averiss Twitteris. "Ma ei näe mingeid sarnasusi."