Prints Philip 2020. aasta juulis. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
5. mai 2021, 09:38

Kuningakoda avaldas prints Philipi surma põhjuse (4)

Elizabeth II abikaasa prints Philipi surmatunnistus paljastab, et ta suri 9. aprillil vanadusse. Edinburghi hertsogil jäi saja aasta juubelist puudu vaid kaks kuud ja üks päev.

Surmatunnistuse on Daily Telegraphi teatel allkirjastanud Briti kuningakoja meedikute ülem Sir Huw Thomas. Briti leht täpsustab: surma põhjusena võib kirja panna vanaduse, kui patsient on üle 80aastane ning kui tema eest pikema aja jooksul hoolt kandnud arst on täheldanud tervise järkjärgulist halvenemist.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Veebruari keskel oli Philip vajanud haiglaravi seoses infektsiooniga, märtsi algul tehti talle varasema südamehäda tõttu lõikus. Kuu aja pikkuse haiglas viibimise järel naasis Edinburghi hertsog märtsi keskel Windsori lossi. Oma ülejäänud elupäevad sai ta veeta kodus ning surra omaenda voodis, nagu oli tema soov.  Kuningliku paari noorima poja prints Edwardi abikaasa Sophie sõnul oli tema äia surm ülimalt rahulik. „Nii oli tema jaoks õige. See oli nii õrn. Keegi oleks tal otsekui käest kinni võtnud, ja nii ta lahkuski. Väga-väga rahulikult. Ja muud me ju inimese jaoks ei tahagi, eks ole?