Gatesid 2017. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
4. mai 2021, 09:02

POMMUUDIS: Bill ja Melinda Gatesi abielu on purunenud (17)

Bill ja Melinda Gates teatasid 27 aastat kestnud abielu karilejooksust. "Me ei usu enam, et suudame üheskoos paarina kasvada," seletavad Microsofti asutaja ja tema kauane kaasa.

"Pärast põhjalikku järelemõtlemist ja pikka tööd oma suhte kallal otsustasime oma abielule lõpu teha," teatasid Bill (65) ja Melinda Gates (56) oma Twitteri kontodel.

Miljardäripaari suhe oli alguse saanud 1980. aastatel, kui Melinda tuli tööle Billi firmasse Microsoft, meenutab BBC News. Bill Gates on ajakirja Forbes andmeil maailma rikkaimate inimeste edetabelis neljandal kohal. Tema varandust hinnatakse 124 miljardile dollarile. Abielupaar juhatab ühiselt heategevusorganisatsiooni Bill & Melinda Gates Foundation, mis on panustanud miljardeid dollareid näiteks nakkushaiguste väljajuurimisele ja laste vaktsineerimisele. 

Ajakirja People andmeil andis lahutuspaberid esmaspäeval sisse Melinda: tema sõnul on abielu lootusetult purunenud. Pole selge, kui kaua kuulus paar on juba lahus olnud. Dokumentidest selgub, et abieluvaralepingut Gatesidel pole. Nad jagavad oma vara lahutuskokkuleppe alusel. Elatist Melinda ei taotle. 

Gatesidel on kolm last (pildil pere 2018. aastal). Gateside esmasündinu, 25aastane tütar Jennifer kirjutas Instagram Storys vanemate lahkuminekut kommenteerides, et perel on käes katsumusterohked ajad. "Õpin alles omaenda ja oma pereliikmete teekonda ja emotsioone toetama ning olen tänulik, et mulle võimaldatakse selleks hingamisruumi," kirjutab edukas ratsasportlane, kellel on Gateside lastest ainsana avalik Instagrami konto. Jenniferi vend Rory on 22 ja õde Phoebe 19.