Prints Harry heategevuskontserdil "Vax Live". Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
3. mai 2021, 12:00

VIDEO | Lapseootel Meghani koju jätnud Harry esines staariderohkel galal (6)

Prints Harry astus eile Los Angeleses marulise aplausi saatel lavale, osaledes staarideküllasel heategevuskontserdil "Vax Live", kus esinesid näiteks Jennifer Lopez, Selena Gomez ja Ben Affleck, aga ka president Joe Biden.

Daily Maili teatel toimus 8. mail nii Ameerika telekanalites kui Youtube'is avaldatava kontserdi salvestamine So-Fi staadionil Los Angeleses ning tegu oli Harry esimese ülesastumisega pärast oma vanaisa prints Philipi matuseid. Gala eesmärk oli edendada koroonavaktsiini võrdset jagamist üle maailma. Publiku hulka lubati vaid vaktsineeritud. Teise lapse ootel hertsoginna Meghan Harryt ei saatnud. 

Nagu videost näha, ei tahtnud ovatsioonid printsi lavaleilmumise peale kuidagi vaibuda - Harryt tervitati nagu superstaari. Prints pidas viieminutilise kõne, milles kutsus üles vaktsiinide jagamisele vaesemate riikidega. "Me tuleme kokku, sest see pandeemia ei saa enne lõppeda, kui tegutseme kollektiivselt seninägematu pühendumusega kogu inimkonnale. Vaktsiini tuleb jagada kõigile kõikjal. Me ei saa puhkama jääda ega tõeliselt terveneda, kui seda on õiglaselt jagatud igasse maailma nurka. [...] Me peame kandma hoolt, et ükski inimene ega kogukond ei jääks teistest maha."