Britney Spears ja tema isa Jamie Spears.Foto: AP/Scanpix
Inimesed
3. mai 2021, 10:30

ŠOKK: Britney Spearsi isa väitis, et tütar on dementne! (8)

Värske dokumentaalfilmi teatel on Britney Spearsi eestkostjana tegutsev Jamie Spears kohtule väitnud, et tema tütar on dementne.

14- ja 15aastase poja ema Britney Spears (39) on üle tosina aasta olnud oma isa ametliku eestkoste all. Kohus määras Jamie Spearsi endise lapstähe raha- ja eraasjade üle hoolt kandma 2008. aastal, kui lauljatar oli lahutanud oma laste isast Kevin Federline’ist, ajanud pea kiilaks, rünnanud fotograafi autot vihmavarjuga ja läinud võõrutusravile. Britney kaotas oma laste hooldusõiguse ja saadeti psühhiaatrilisele ravile. 

Viimastel aastatel on Britney korduvalt palunud, et kohus määraks talle teise eestkostja – advokaadi väitel kardab lauljanna oma isa ning keeldub esinemast, kuni Jamie sel positsioonil on. 

Värske dokfilm „Battle for Britney“ („Lahing Britney pärast“) valab õli tulle: dokumentides, millega Jamie tõestas 2008. aastal vajadust tütre raha- ja äriasjade eest hoolitseda, väidab isa, et Britney on dementne. 

Ajakirjanik Mobeen Azhar ütleb filmis, et Jamie oli teinud linnukese formularil asuvasse kasti, kus seisis, et eestkoste määramine on seotud dementsusraviga. Azhar toonitab, et võimalusi on kaks. „Britney võib olla dementne. Ma pole küll arst, aga kui tõesti on nii, siis maailm pole sellest teadlik. Kuid teine võimalus on palju süngem. Võimalus, et Britney ei ole dementne, kuid eestkostetiim on seda väitnud, sest nad tahavad eestkostet läbi suruda. Ja kui tegu on sellise asjaga, siis on see hirmuäratav.“

Kampaania „Vabastage Britney“ juht Megan Radford on veendunud, et lauljatar pole dementne ning isa on eestkostjaks saanud pettuse abil.