Rein RannapFoto: Stanislav Moshkov
Tele
2. mai 2021, 13:26

Rannap: kui kogu aeg vanu lugusid esitada, tekib küsimus, kuhu panna loominguline energia (1)

Maarja-Liis Ilus, Rein Rannap ja Marko Matvere plaanivad suvel tuurile minna minna. Seltskond käis saates "Hommik Anuga" ning seal sõnas Rannap, et kui kõik tahavad kuulata samu vanu lugusid, siis nende ümberseadmine on vähemalt üks koht, kus oma loomingulist energiat rakendada.

Tuuril esitlusele tulevad lood on küll vanad head tuntud, kuid Rannap on neile kihi värsket värvi peale visanud. "Me kõik teame Reinu põhjalikkust ja seda, et tal on alati kindel visioon. Minul on ikka kõvasti õppimist, sest laulud, mida oleme korduvalt esitanud on Rein täiesti uue nurga leidnud, kuidas läheneda," tunnistab Ilus.

"Originaalkujul on neid juba üle 20 aasta kuuldud. Seekord otsisime midagi uut," lisab Rannap, et nii endal, kui ka kuulajatel oleks huvitav. 

Matvere tõdes aga, et esitajale on see väga suur väljakutse. "Need vanad originaalid on ju kõrvus meil kõigil. Mitte ainult artistidel, vaid ka kuulajatel. Need on pähe kulunud ja me oleme harjunud nendega."

Rannap lisas veel, et ega keegi ei tahagi uutest lugudest midagi kuulda. "Kui kogu aeg esitada vanu lugusid, siis tekib küsimus, et kuhu panna oma loominguline energia. Kirjutan uusi ka, aga sahtlisse," sõnas muusik, et suunab kogu oma loomingulise energia vanade ümberseadmisesse.