Tom Hanks ja Rita WilsonFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
27. aprill 2021, 12:02

Tipp-produtsent üritas rinnavähidiagnoosi saanud Rita Wilsonit vallandada

Broadway tipp-produtsent Scott Rudin on arvukate süüdistuste tõttu taandunud teatriprodutsentide ja -omanike ühendusest Broadway League. Üks süüdistajaid on Tom Hanksi abikaasa Rita Wilson.

Rudinit, kes on pika karjääri jooksul toonud vaatajate ette sellised teatri- ja filmihitid nagu "The Book of Mormon", "Sotsiaalvõrgustik" ja "Ei ole maad vanadele meestele", süüdistatakse oma alluvate alandamises, psühhoterroris ja kättemaksuhimus. Pommi lõhkas aprilli algul väljaanne Hollywood Reporter. Vaimne vägivald on kestnud aastakümneid ning olevat olnud avalik saladus.

Wilson rääkis New York Timesi intervjuus, et tema probleemid Rudiniga said alguse 2015. aastal, kui ta Larry Davidi näidendis "Fish in the Dark" mängides rinnavähidiagnoosi sai. Rudin nurisenud, et Wilson peab tähtsal ajal - Tony teatrihindade hääletamishooajal - aja maha võtma, ning nõudnud arstlikke dokumente. 

Rital eemaldati haiguse tõttu mõlemad rinnad. Enne kui Wilson jõudis lavale naasta, edastas tema agent Rudini sõnumi, milles too andis korraldusel, et näitlejanna kirurg peab kohemaid kindlustusspetsialistiga ühendust võtma. Tegu oli eksperdiga, kes otsustab, kas ja kui palju kindlustusfirma peaks haigestunud või viga saanud inimesele maksma. "Tundsin, et Rudin üritab leida legaalset moodust mind vallandada," ütles Wilson intervjuus. "Ta on inimene, kes tekitab teistes tunde, et nad on väärtusetud ja asendatavad."