Jalmar VabarnaFoto: Martin Ahven
Saund
25. aprill 2021, 10:59

Jalmar Vabarna annab välja sooloplaadi: Eesti mehed ei julge teha kitarrisoolot nii, et nad samal ajal ei lõõrita

Muusik Jalmar Vabarna annab peagi välja oma teise sooloplaadi, kus kõlavad instrumentaalsed kirarripalad. Vabarna tõdeb saates "Hommik Anuga", et sellist muusikat tehakse Eestis vähe. 

Oma esimese sooloplaadi avaldas Vabarna juba viis aastat tagasi ning käis selle raames ka esitlustuuril. Üks mees ütles talle kontserdijärgselt, et nii tore oli lõpuks kuulata muusikat, mille ajal sai ka omi mõtteid mõelda, mitte ei pidanud kuulma, kuidas keegi pidevalt hello või what love is ütleb. "Tänu sellele kommentaarile sain aru, et teen õiget asja," meenutab Vabarna. Just see andis indu anda välja teine sooloalbum.

"Ma võiks öelda, et olen mingis mõttes soolokitarrimängu pioneer. Mina tegin esimese metallkeeltega sooloplaadi üldse. On olemas muidugi klassikalisi nailonkeeltega. Siis Paul Neitsov tegi kohe teise ja nüüd on viis aastat tükk tühja maad, nii et ma tegin nüüd kolmanda. Eestis on selline olukord, kus mehed ei julge võtta üksi kidrat ja soolot tõmmata niimoodi, et nad ei lõõritaks," räägib Vabarna.

Ühe loo juures teeb kaasa ka Vabarna kolmeaastane poeg, kes isa kitarrimängu taustal enda lemmikuid lastelaule laulab.