Märt Avandi PardirallilFoto: Robin Roots
Inimesed
23. aprill 2021, 21:15

MÄRT AVANDI LOOBUB PARDIRALLI JUHTIMISEST: olen uhke, et meie Alberti lugu on saanud niivõrd võimsa ja ootamatu jätku (31)

Pardiralli juht Märt Avandi avalikustas "Ringvaates", et pärast kümmet aastat on tema ja abikaasa Liis-Katrini aeg Pardiralli juures ümber.

"Meie liit on kasvanud nii suureks ja tugevaks ja Pardiralli on nii tugev märk, et minu isik või nägu ei anna sellele enam midagi juurde ega võta ära. Aga ta toimib kindlasti suurepäraselt ka ilma minu kohaloluta. Me mõtlesime, et aeg on ümber ja laseme Pardirallil toimetada ilma meieta," rääkis Avandi ja lisas, et ürituse korraldamine on andnud talle väga palju. 

"Kuna see rõõm ja abi ning lootus, mida on antud nendele lapsevanematele paljuski läbi Pardiralli, on hindamatu. Ma olen uhke, et meie Alberti lugu on saanud niivõrd võimsa ja ootamatu jätku," sõnas Avandi, kes kaotas oma viieaastase poja vähile. "Ma tahtsin midagi ära teha just seepärast, et see katsumus meil oli selline, kus oli palju vajakajäämisi. Ma tahtsin seda parandada ja ma olen selle üle uhke, et täpselt nii ongi läinud."

Avandi tõi välja, et seitsme aasta jooksul on Pardiralliga kogutud üle miljoni euro. Vähihaigete laste vanemate liidu juhatuse esimees Kaili Semm tõdes, et selle rahaga on tehtud väga palju head. "Me ei ole isegi kokku lugenud neid tänulikke peresid ja särasilmseid lapsi, keda oleme väga rasketes olukordades ja väga trööstitutes muredes saanud aidata."

Pardiralli vähihaigete laste ja nende vanemate toetuseks toimub sel aastal 1. juunil. Tänavu loodetakse vette lasta 15 247 parti. "Täpselt nii palju parte on meil nummerdatud ja ootavad oma sponsorit," märkis Semm. "Me väga siiralt loodame, et saame kõigile partidele ka sponsori."