Sting koos tütrega 2014. aastal. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
23. aprill 2021, 14:27

VALUS PIHTIMUS: Stingi nelja-aastane lapselaps ei kõnni ega räägi

Superstaar Stingi näitlejannast tütar Mickey Sumner avaldas avameelse essee elust erivajadustega lapse emana. Tema nelja-aastane poeg ei oska ei rääkida ega kõndida ning arstid ei tea, mis tal viga on.

37aastane Mickey ("Frances Ha", "Snowpiercer") - Stingi ja tema teise abikaasa Trudie Styleri vanem tütar - kirjutab veebiküljel Romper.com, et Akira sündis tõsiste arenguhäiretega, kuid arstid ei oska ikka veel öelda, mis tal viga on. Los Angeleses elava Mickey enese vaimset tervist on puudega lapse kasvatamine kõvasti räsinud.

"Praegusel hetkel Akira ei räägi, ta ei kõnni, ta kuuleb mõlema kõrvaga halvasti, tal on madal vererõhk ja tugev mahajäämus," kirjutab mängu-, tehnoloogia- ja muusikaettevõtja Chris Kantrowitziga abielus olev Sumner. "Minu jaoks on emadus olnud emotsioonide ja vaimse tervise katsumuste Ameerika mäed. Mul on diagnoositud sünnitusjärgne ärevus ja sünnitusjärgne obsessiivne-kompulsiivne häire."

Kuid Mickey toonitab: vaatamata terviseprobleemidele suudab Akira ikkagi inimestega saavutada sidet tasandil, "mis tekitab kõigis tunde, et neid mõistetakse ja armastatakse sügavalt".  Ärevusehetkedel, mil Mickey poja tuleviku pärast südant valutab, sisendab ta endale: "Inimesed tunnevad end tema juuresolekul hästi. Ta on nagu päikesepaiste. Mu tilluke vägev päike."

Stingi tütar ei varja, et teda on närinud kadedus sõprade laste tavapärase arengu üle. Mickeyt häirivad ka käärid emaduse ja beebinduse avaliku kuvandi ning tegelikkuse vahel. "Näen tendentsi, et kõike, mis puudutab emadust ja beebisid, näidatakse õndsalikult positiivsena." Ta on käinud Akiraga paljude arstide juures, kuid mõistis ühel hetkel: poega pole vaja "korda teha". "Kas ta tohib olla lihtsalt tema ise? See oli minu jaoks tähtis õppimishetk. Ma õpin ikka veel."

Mickeyt on aidanud puuetega laste erikoolitus ning tutvumine saatusekaaslastest lapsevanematega. "Nüüd unistan maailmast, kus Akirat võetakse täpselt sellisena, nagu ta on. Unistan maailmast, kus Akiral on võrdsed võimalused, ning usun, et on vägagi okei püüelda umbropsu tähtede poole, sest universum on kaunis, salapärane ning kuulub kõigile nende võimetest olenemata."