Margus ja tema abikaasa Anna-Greta TsahknaFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
23. aprill 2021, 07:41

Margus Tsahkna traagilisest majapõlengust: lähemal pole surm meie perele kunagi olnud

"Kui pääsed perega tulekahjust eluga, muudab see sind tänulikuks ning paneb prioriteedid paika," räägib endine kaitseminister Margus Tsahkna oma peret 2017. aastal tabanud majapõlengust Kroonikale.
Foto: Erakogu

"Teiselt korruselt alla poja juurde tormates teadsin, et ta on sisse põlenud, aga õnneks leidsin eest magusalt magava poisi," räägib Margus. "Lähemal ei ole surm meie perele kunagi olnud. Istusime pühapäeva varahommikul neljakesi oma kodu õuel – oli väga soe kevad, emadepäeva hommik, ja vaatasime, kuidas meie kodu põles. Hiljem mõtlesin, et see tuli oligi nagu millegi lõpp ja millegi olulise algus – samal päeval olin vabaks saanud IRLi esimehe ametist."

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas. 

2017. aasta 4. mail põles Tsahknate kodu. Põleng sai alguse õhksoojuspumba veast. "Tuli läks katuseräästasse, üks sein on põlenud, katus on maha lõhutud. Majas sees on veekahjustused,» kirjeldas mees ja ütles, et nad on tänu võlgu naabrile, kes põlengu algust märkas, nad üles äratas ja päästjad kutsus.

"Ärkasin üles koera haukumise peale, rõdu oli leekides ja ega seal muud ei olnud kui perega majast välja." Kuna maja põles väljastpoolt, hakkasid suitsuandurid tööle alles siis, kui majaperemees läks majja tagasi ja püüdis ise kustutada.