Andres Noormetsa raamatu esitlus Viljandi järvelFoto: Aldo Luud
Raamat
25. aprill 2021, 11:30

Lavastaja kirjutas päevaraamatu, kus muu hulgas kirjeldab perioodi, mil terve maailm jõudis muretust koroonaeelsest ajastust koroonaaega

Andres Noormets: „Mulle nii metsikult on hakanud meeldima kõndimine. See on niisugune normaalne elamise rütm, mis hoiab õige joone peal.”

Ligi 100 jalgsimatka ümber Viljandi järve. Ugala teatri juubeliaasta. Neli väga eriilimelist lavastusprotsessi. Raadiokuuldemängu loomine. Reisid Indiasse ja Taisse. Koroonakarantiin. Kõik need mahuvad päevaraamatusse, mida lavastaja, luuletaja ja teatripedagoog Andres Noormets pidas suvest 2019 kuni suveni 2020. Möödunud neljapäeval esitleti Andrese vastselt trükist tulnud päevaraamatut „Päevik” Viljandi järvel. Otse paadist. Hülgehalli ilma kiuste.

Paatki oli sel päeval, mil Endla teatri dramaturg Ott Kilusk, Ugala teatri lavastaja ja näitleja Andres Noormetsaga järvele vestlema aerutasid, omaette tegelane. Sel lihtsal põhjusel, et kunagi kuulus see Ugala näitlejale Arvo Raimole. „Mulle tundus, et Arvo hoidis paati lihtsalt paigal keset järve, ilma et see oleks kuhugi liikunud,” muigab Andres takkajärele. Tõepoolest, esitluse aegu juhtus seegi, et sehkenda aerudega, kuidas tahad, aga paat püsis kindlameelselt täpselt ühe koha peal. Viljandi järve selles kohas, kustkaudu Viljandi paadimees tütarlapsi üle järve smugeldas.

Edasi lugemiseks: