James CharlesFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
20. aprill 2021, 11:47

Youtube karistas alaealistele poistele seksisõnumeid saatnud iluguru (7)

Youtube keeras maailmakuulsa iluguru James Charlesi kanalil vähemalt ajutiselt rahakraanid kinni, sest suunamudijat kahtlustatakse alaealiste võrgutamises. Nii ei saa 21aastane juutuuber oma kanaliga reklaamiraha teenida. Skandaali tõttu katkestas Charlesiga koostöö ka nimekas kosmeetikafirma. 

Charles tunnistas aprilli algul, et oli saatnud kahele 16aastasele poisile seksisõnumeid. Youtube kinnitas BBC Newsile, et sisulooja on ajutiselt eemaldatud nende partnerlusprogrammist, mis võimaldab juutuuberitel oma videote pealt raha teenida. Youtube ei täpsustanud, kui kauaks karistus kehtima jääb. Charlesi kanalil on üle 25 miljoni jälgija.

BBC teatel katkestas Charlesiga koostöö ka kosmeetikafirma Morphe. 

Iluguru avaldas aprilli algul video, kus tunnistas, et oli kahel puhul kogemata vahetanud intiimseid sõnumeid alaealistega. Üks intsident leidnud aset mullu, teine üsna hiljuti. Charles väitis, et ei teadnud, et suhtleb alaealisega.

Sel reedel lisas Charles, et talle on esitatud uusi süüdistusi, kuid need olevat alusetud.

2019. aastal kustutas Youtube laulja Austin Jonesi kanali, kui ta oli möönnud, et vahetas alaealiste tüdrukutega seksikaid fotosid ja videoid.