MontaigneFoto: JESS GLEESON/eurovision.tv
Üritused
20. aprill 2021, 09:30

KAHJU! Austraalia laulja ei sõida Eurovisionile: riigist lahkumine ja tagasi minemine on üksjagu keeruline

Uued ajad, uued kombed – Austraalia ringhääling SBS teatab, et kahjuks ei saa nende tänavune eurolaulik Montaigne Eurovisionile kohale sõita ning võistleb live on tape videoga ehk tema esitust näidatakse salvestusena, vahendab eurovision.tv. 

„Austraalia on Eurovisioni-vaimus elanud üle 35 aasta ja meie kiindumus on kasvanud aina enam alates sellest, kui 2015. aastal ise Viinis võistlustulle läksime. Sel aastal osaleb Austraalia maailma suurimal lauluvõistlusel taas, kuid sedapuhku astub meie artist Montaigne üles kodumaal,“ ütleb Austraalia delegatsioonijuht Josh Martin. „Kaalusime kõiki variante ja otsustasime, et ei saada oma delegatsiooni sel aastal Rotterdami. Jõudsime sellisele otsusele, kaaludes pandeemiaga kaasnevaid väljakutseid ja erinevaid faktoreid, mis puudutavad Austraaliast välja ja riiki tagasi reisimist.“

Montaigne ise ütleb, et on loomulikult kurb, et ei saa juba teist aastat järjest Eurovisionil osaleda. „Mina ja mu partner oleme juba arutanud, milliseid videomänge endaga Rotterdami hotellitoas proovide vahel mängida. Kuigi olen pettunud, on kodust osalemine ja siiski võistlemine suur privileeg. Olen praeguseks Eurovisionile esitanud kaks lugu, mille üle olen uhke ja mis on inimestele palju tähendanud. Olen siiski väga õhinas, et saan sel aastal „Technicolourit“ esitada, ükskõik, millises vormis minu etteaste inimesteni jõuab. See on nii ilus võistlus ja isegi pandeemia ei sureta seda välja. Eurovision elab igavesti!" teatab laujatar. 

Eurovisioni peaprodutsent Martin Österdahl ütleb, et temalgi on kahju, et Montaigne ei saa Rotterdami sõita. „Mõistame siiski hästi, millised väljakutsed Austraalia delegatsioonil ees on. Meil on aga hea meel, et nad saavad ülejäänud 38 riigiga liituda ja seda live on tape video vahendusel. Austraalia on võistlusesse alati toonud eripära ja energiat, ning nad on Rotterdamis meie südamete lähedal.“

Eurovisioni lauluvõistlus toimub 18., 20. ja 22. mail Rotterdamis. Eesti esindaja Uku Suviste võistleb teises poolfinaalis 20. mail.