Prints Andrew 17. aprillil oma isa prints Philipi matustel.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
19. aprill 2021, 12:27

Prints Andrew’le pakutakse valedetektoritesti eest 7 miljonit dollarit (2)

Prints Philipi surma järel on taas avalikkuse ette ilmunud kuningliku paari keskmine poeg prints Andrew (61), keda süüdistatakse sõpruses USA pedofiili Jeffrey Epsteiniga ning tema teismelise seksiorja teenuste pruukimises. 

Andrew taandus kuninglikest kohustest pärast skandaalset teleintervjuud, kus ta kaitses oma sõprust Epsteiniga. Prints kinnitas, et ei tunne Virginia Roberts Giuffre’i nimelist naist, kes enda väitel oli teismelise tüdrukuna Epsteini korraldusel Andrew’ga mitu korda seksuaalvahekorras olnud. Ometi jäid kahtlused õhku ning prints taandus kuningliku pere maine päästmiseks avalikust elust.

USA uuriv ajakirjanik Ian Halperin pakub New York Posti teatel Andrew’le nüüd viit miljonit naelsterlingit ehk umbes seitset miljonit dollarit, et too maailma juhtiva valedetektorispetsialisti juures testi teeks. Halperin tahab Yorki hertsogit küsitleda seoses Virginia väidetega, et Epstein sundis teda 17 aasta vanuses Andrew’d rahuldama. 

Halperin väidab oma uusimas raamatus „Controversy: Sex, Lies, Dirty Money”“ („Skandaal: seks, valed, räpane raha“), et Briti kuningliku pere liikmed suunasid meelega kõmumeedia tähelepanu prints Harryle ja tema armastatule Meghan Markle'ile, tõmbamaks tähelepanu Andrew’ skandaalilt eemale. „Pakun Andrew’le võimalust lõpuks ometi oma nime puhtaks pesta,“ ütleb Halperin New York Postile. Raha saaks Andrew siis, kui ta oma süütust tõestada suudab.

Halperinil on see hiigelsumma olemas. „Kuulun rahvusvahelisse investeerimisrühma, mille eesmärk on lõpetada lastega kaubitsemine.“