Prints William ja prints Harry matuserongkäigus. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
17. aprill 2021, 18:53

SAMMUKE LEPPIMISE POOLE? Harryt ja Williamit nähti pärast vanaisa matuseid vestlemas (24)

Kuninganna otsuse kohaselt sammusid prints William ja prints Harry oma vanaisa Philipi matuserongkäigus lahus – vaenukaigast vedavate vennaste vahel sammus nende tädipoeg Peter Phillips. Kuid matusetalituse järel avanes rõõmustav vaatepilt.

Prints Charlesi ja kadunud printsess Diana poegi nähti pärast jumalateenistust omavahel rääkimas – nad sammusid koos William abikaasa Catherine'iga pühakojast välja Windsori lossi poole. Poolehoidjate kergenduseks kõndisid vennad, kes polnud enam kui aasta kohtunud, nüüd kõrvuti. 

Umbes tund aega varem olid nad sisenenud püha Jüri kabelisse eraldi – vanem vend William eespool, Harry tagapool. Matuseteenistusel istusid vennad teineteise vastas – William koos abikaasaga, Harry üksi, sest teise lapse ootel Meghan oli jäänud arsti soovitusel Californiasse. 

Briti üldsus on vaikselt lootnud, et ühine lein lähendab vendi teineteisele. Olid nad ju mõlemad oma vanaisa Philipit kõigest südamest armastanud. Kuid Daily Mail märgib: enne matuseid William ja Harry ilmselt ei kohtunud. 

Vendade konflikti juured ulatuvad väidetavalt Harry ja Meghan Markle'i suhte algusesse – vanem vend William olevat Harryt manitsenud, et too liiga kiiresti ei abielluks. Harry ja Meghani otsus Briti kuningakoja tegevliikmete seast lahkuda ja Californiasse kolida olevat prints Williamit ärritanud ja haavanud. Harry valas hiljutises kõmuintervjuus õli tulle, väites, et tema vend William ja isa Charles on kuningakojas lõksus.