Elizabeth II ootamas Windsori lossi püha Jüri kabelis oma abikaasa prints Philipi sarga saabumist. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
17. aprill 2021, 18:33

NUKKER VAATEPILT: leinav kuninganna pidi matusetalitusel üksinda istuma (3)

Kolmapäeval 95aastaseks saav Elizabeth II istus koroonapandeemia tõttu oma abikaasa prints Philipi matustel ihuüksinda. Kuningliku paari abielu oli kestnud 73 aastat ning printsi on nimetanud Tema Majesteedi kaljuks.  

Kuningannale lähimal istus tema poeg prints Andrew – kes on väidetavalt monarhi lemmiklaps –, kuid ema ja poega lahutas mitu istekohta. Elizabeth II ja prints Philipi vanim poeg prints Charles istus koos abikaasa Camillaga teisel pool kiriku kesklöövi.

Kuningannale lähimal istus prints Andrew, tema keskmine poeg, keda on nimetatud monarhi lemmiklapseks. Foto: Reuters/Scanpix

Daily Maili teatel nägi leinav kuninganna matuste rahulik välja, kuid matuseteenistusele eelnenud leinaminuti järel nähti monarhi silmanurgast pisarat pühkimas. Nagu kõik 30 leinajat, oli kuninganna rõivastunud üleni musta ja kandis maski. 

Ajakirja People teatel oli monarh asetanud oma mehe sargale käsitsi kirjutatud sõnumi, millele ta oli alla kirjutanud "Lilibet". Philip oli viimane, kes kuningannat tema lapsepõlve hellitusnimega kutsus. 

Prints Philipi sark. Kuninganna sõnum paistab paremal lillebuketi vahelt. Foto: Reuters/Scanpix

Tema Majesteedi palvel avaldas kuninglik pere enne matuseid Instagramis kuningannale armsa foto tema ja Philipi lõõgastushetkedest Šoti mägismaal. Kaadri autor on prints Edwardi abikaasa Sophie. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Koolipõlve Šotimaal veetnud ning kuninganna abikaasana sealses Balmorali lossis puhanud Philipile oli Šotimaa väga südamelähedane. Ka tema matusetalitusel kõlas torupilliviis.