Prints William ja prints HarryFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. aprill 2021, 09:38

IKKA TÜLIS? Vennad William ja Harry kõnnivad matuserongkäigus lahus (29)

Kuningakoda on prints Philipi homsete matuste kohta avaldanud intrigeeriva detaili: prints William ja tema vend Harry ei kõnni matuserongkäigus kõrvuti. Kuuldusi vendade teravast konfliktist ei vähenda see teade põrmugi.

Pühapäeval Californiast sünnimaale naasnud prints Harry viibib oma endises kodumajas Frogmore Cottage'is parajasti karantiinis, et homme vanaisa ärasaatmisel oma perega ühineda. Harry ja tema vend William kohtuvad matustel esimest korda üle aasta. Kuid kuningakoda andis teada, et vennad ei kõnni Eesti aja järgi kell 17 toimuvale jumalateenistusele eelnevas matuserongkäigus kõrvuti – nende vahel võtab koha sisse nende tädipoeg, printsess Anne'i poeg Peter Phillips.

Printsid kõnnivad oma onude prints Edwardi ja prints Andrew' taga, vahendab The Independent. Nende endi taga sammuvad viitseadmiral Sir Tim Laurence – printsess Anne'i teine abikaasa – ning kuninganna kadunud õe printsess Margareti poeg krahv Snowdon.

Kui prints Philipi sark Windsori lossi püha Jüri kabelisse viiakse, astub prints William selle järel sammumiseks oma vennast ettepoole. Tema ja Peter Phillips sammuvad kabelisse kõrvuti. Prints Harry kõrval siseneb pühakotta Snowdoni krahv. 

Covidi reeglite kohaselt tohib jumalateenistusel osaleda 30 inimest. Kabelis kantakse maske ning istutakse üksteisest sobilikus kauguses.